Ezt az ételt szintén még a nyáron készítettem előszőr. Azóta persze már egy párszor terítékre került, kissé más változatban is. Egyébként egy nagyon jó kis recepteskönyvben találtam, az a címe Főzzünk gyerekeknek. De persze, hogy nem csak a gyerekeknek ízlik... A Másik Felemnek is nagyon bejött, meg persze nekem is! Nagyon jó a maradék kenyér hasznosítására, ill. jó kis alternatíva egy hús nélküli feltétre, mondjuk főzelékekhez.
Hozzávalók (kb. 12 db-hoz):
- 20 dkg 1-2 napos kenyér
- 2 tojás
- 15 dkg túró
- fél csésze paprika kockára vágva (legjobb a piros, vagy a zöld)
- fél csésze szemes kukorica
- 3 evőkanál aprított metélőhagyma (én 2 szál újhagymát használtam)
- só, bors, kevés pirospaprika és szerecsendió
- 6 evőkanál zabpehely
- olaj
A kenyeret kisebb kockákra vágom, összekeverem a fűszerekkel elkevert tojásokkal, majd 5 percig állni hagyom. Ezután hozzákeverem a túrót és a zöldségeket. Ha kell zabpehellyel sűrítem még. Lapos pogácsákat formázok belőle, meghempergetem a zabpehelyben, majd kevés olajban kisütöm.
Más zöldséggel is finom szerintem. Most hirtelen egy zöldborsós-petrezselymes változatot képzeltem maga elé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése