Bár már nagyon a karácsonyra készül mindenki, de hát enni azért csak kell addig is valamit az előre felvágott bejglin, az anyuka által eldugott, de a gyerekek által megtalált mézessüteményen és egyéb finomságokon kívül is.
Paradicsomleves: na igen, hát ebben nem betűtészta van és nem is a leghagyományosabb módon ízesített. Legalábbis a mi nagyijaink számára! De ettől még egy nagyon finom, zamatos levesről van szó! Komolyan érdemes kipróbálni! Anyukám mikor meghallotta: - Micsoda???? Paradicsomleves túrógombóckákkal! -, hát ő bizony még sosem hallott ilyet. De ettől még van.
Én voltam olyan merész és a féltve őrzött erdei gyümölcsös balzsamecetemmel ízesítettem meg egy kissé a végén ezt az amúgy is aromás levest, amitől egy egészen rendkívüli ízt kapott. Természetesen sem a narancstól, sem ettől a balzsamecettől nem lett gyümölcsös, hiszen egyikből sem került bele annyi, hogy el tudott volna uralkodni rajta. Csak mindkettőtől kapott egy különleges ízt a háttérben.
Hozzávalók:
- kb. 800-900 ml paradicsompüré, vagyis passatta (nálam 2 üveg Mutti Passatta)
- 2 narancs frissen facsart leve, vagy kb. 1-1,5 dl 100 %os
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- kevés oregánó
- bazsalikom (a legjobb lett volna a friss, de a szárított is jó)
- kb. 1 evőkanál barnacukor
- 12 dkg túró
- 1 tojás
- 2-3 evőkanál reszelt ementáli jellegű sajt vagy parmezán
- kb. 5 evőkanál zsemlemorzsa
- nagyon pici balzsamecet
- só, kevés frissen őrölt bors
2 megjegyzés:
Ez nagyon izgalmas! :) Fini lehet!
Igen, tényleg nagyon jól sikerült kis leveske lett! Próbáld ki! A család jóízűen nyammogott rajta!
Üdv
Megjegyzés küldése