- 2 szál közepes sárgarépa
- 2 szál kisebb fehérrépa
- kb. 2 szelet sütőtök
- 1 fej hagyma
- 2 centis friss gyömbér
- 1 kicsi pritaminpaprika
- 2 fél marék csigatészta (vagy gyufatészta)
- kevés reszelt szerecsendió, só, bors, natúr vegamix (vagy kb. 1,5 l zöldség vagy csirkehúsleves, de akkor a só nem kell)
- kevés olívaolaj
A zöldségeket meghámozom. A répákat félkarikára, a sütőtököt kisebb kockákra vágom. A hagymát felbevágom, majd vékonyabbra karikázom. A gyömbért megtisztítom és lereszelem. A pritaminparikát kimagozom és félbevágom (ennek csak ízesítőszerepe lesz). Az olajon 1-2 perc alatt megdinsztelem a hagymát, majd hozzáteszem a gyömbért és azzal is pirítgatom egy keveset. Beleteszem a répákat és a sütőtököt, majd fedő alatt pár percig párolom. Végül felöntöm vízzel (vagy a levessel) és ízesítem a fűszerekkel, pritaminpaprikával. Lefedve megfőzöm. Amikor már majdnem puhák a zöldségek, hozzáadom a tésztát és készre főzöm az egészet.
Utólag eszembe jutott, hogy ezt lehet akár egy kevés kockára vágott csirkemellfilével is gazdagítani. Úgy még finomabb lehet! Na és persze táplálóbb is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése