Röszti
Hozzávalók:- kb. 8 szem közepes burgonya (igazából nem mértem)
- 1 kisebb fej hagyma
- 1 tojás
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- só, bors
- kevés olívaolaj
A burgonyákat megtisztítom, nagy lyukú reszelőn lereszelem, kissé besózom, majd állni hagyom. Addig a hagymát megtisztítom, majd nagyon apróra vágom, vagy aprítóba teszem és összedarabolom. A burgonyát kissé kinyomkodom, majd hozzákeverem a hagymát, a keményítőt, megborsozom, ill. ha kell még kissé sózom is. Én pizza sütő tepsiben készítettem, ami bár teflonos bevonatú, én azért egy kissé kiolajoztam és úgy nyomkodtam bele a masszát, szép egyenletes rétegben. Az egészet 180-190 fokra előmelegített sütőben szép aranybarnára sütöttem.
Gorgonzolás mártogatós
A hozzávalók aránya természetesen nem szentírás. Én éppen csak azért csináltam ennyiből, mert ennyi maradék gorgonzolám volt itthon. És nyugodtan lehet túró nélkül is készíteni, bármilyen márványsajt vagy rokfort hozzáadásával.
Hozzávalók:
- 100 g gorgonzola
- 150 g túró (nekem házi, éppen ezért krémesebb is, de a dobozos túrók általában krémesebbek)
- kevés fokhagyma (vagy granulátum ízlés szerint, de szerintem nem nagyon fogunk utána csókolózni úgysem)
- kb. 3 evőkanál tejföl
- pici só és bors
A fenti hozzávalókat egy villával alaposan összenyomkodom, kevergetem. Kissé hagyom összeérni az ízeket és már kész is. Persze kenyérre kenve is finom, nem csak a röszti tetejére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése