Stahl Judit azt írta az egyik könyvében, hogy képes egy szuszra megenni fél üveg Nutellát, utána egy rövid pihi és jöhet a másik fele is. Háááát, valljuk be őszintén, sokan vagyunk így ezzel! Ha nem is az egészet, de jó pár kanállal. Finom kis csemege! Az egyik karácsonyi receptújságban volt egy krémes Nutella torta recept. Én egy kissé átalakítottam, na meg megtoldottam még egy kis banánnal is. A végeredmény ez lett:
A tésztához:
A tojásokat egy nagyobb keverőtálban jó habosra keverjük a kétféle cukorral. Hozzáadjuk az olajat és a Nutellát, ezzel is jó alaposan kikeverjük. Beleszitáljuk a sütőporral elvegyített lisztet és tejjel szükségszerűen lazítjuk annyira, hogy egy jó sűrűn folyó masszát kapjunk. Előmelegített sütőben, légkeverésen, 160 fokon (simán sütés 180 fok), kb. 35 percig sütjük. Ha készen van, kivesszük a formából és hűlni hagyjuk. Ha kihűlt 3 felé vágjuk. Mikróban egy kissé megolvasztunk pár evőkanál (ránézésre és ízlésre megy) Nutellát, megkenjük vele a két alsó tortalap egy-egy oldalát. Kirakjuk vékony karikára vágott banánnal, majd ha készen vagyunk összerakjuk a tortát, és bevonjuk a habbá vert tejszínnel (nem kell bele cukor), amibe óvatosan beleforgatjuk a 2 evőkanálnyi puha Nutellát. Ízlés szerint díszítjük. De banánnal nem túl jó ötlet, mert ugye az gyorsan megbarnul. És ha még inkább fokozni akarjuk az élvezeteket, tálaláskor a szeletekre még tehetünk egy kevés natúr tejszínhabot is.
Összességében szerintem jó lett. Sőt nagyon finom! De lehet, hogy a tésztáján még változtatni fogok egy kicsit. Esetleg piskótaszerűbb tésztát gyártok hozzá, mert ez ugye így inkább olyan muffintésztaszerű. Legalábbis a végeredményt illetően muffin szerű.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése