Ezt a tortát is elkészítettem már egy párszor és nagyon-nagyon finom. Senki ne ijedjen meg a hozzávalók mennyiségétől, mert a végeredmény nem lesz túl tömény. De ha mégis elrettentő lenne a cukor mennyisége, a tésztába való mennyiséget csökkenthetjük, szerintem kb. 25 dkg-ra. A recept forrása egyébként egy ősrégi Fakanál receptújság.
Hozzávalók:
- 25 dkg cukor (eredetileg 30 dkg)
- 1 tasak vaníliás cukor
- 3 tojás
- 25 dkg liszt
- 25 dkg barna cukor
- 3 evőkanál sütőpor
- 2,5 dl tej
- 18 dkg vaj
- 10 dkg kókuszreszelék
A cukrot a vaníliás cukorral és a tojásokkal 10 percig keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral átszitált lisztet, 2dl tejet és 5 dkg vajat. Egy kb. 20 cm-es kapcsos tortaformába öntjük és forró sütőben kb. 20 percig sütjük. A maradék felolvasztott vajat és tejet, a kókuszreszeléket meg a barna cukrot jól kikeverjük, hogy kenhető legyen. A masszát a torta tetejére simítjuk, és forró sütőben 5 percig sütjük. Rácsra téve hűlni hagyjuk, majd a formából kipattintjuk és tálaljuk. A recept szerint porcukorral megszórva, na de ez azért már tényleg túlzás lenne, úgyhogy én csak úgy magában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése