Hozzávalók a kuszkuszhoz:
- 1 nagy bögre kuszkusz (kb. 2,5 dl-es bögre)
- 1 nagy bögre víz
- só
- 1 evőkanál olívaolaj
Hozzávalók a paradicsomos cukkiniraguhoz:
- 1 fej hagyma (lehet lila is)
- 3 gerezd fokhagyma
- kb. 50 dkg cukkini
- kb. 50 dkg paradicsom (lehet hámozott konzervparadicsomot is használni)
- kb. 2 evőkanál sűrített paradicsom (tubusost használni a legegyszerűbb ilyen esetben)
- só, frissen őrölt bors
- kevés szárított bazsalikom (de lehet friss is, csak azzal kicsit másabb ízű lesz)
- 1 nagy csokor friss petrezselyem
- olívaolaj
A hagymát felkockázom, elkezdem pirítani az olajon, hozzáadom a kisebb kockákra vágott cukkinit, majd hozzányomom a fokhagymákat is. Pár perc alatt átpirítom kissé fedő nélkül. Hozzáaadom a felkockázott paradicsomot is (ha vastagabb héjú, előtte hámozzuk inkább meg), majd sózom, borsozom, beleteszem a szárított fűszert, sűrített paradicsomot, majd fedő alatt átpárolom az egészet. Közpen felaprítom a petrezselymet és a legvégén hozzáadom a raguhoz, majd újra lefedem egy kicsit, hogy a gőzben kissé összeessen, de ekkor már nem kell főzni. A villával átkevert, kissé fellazított kuszkusszal tálalom. Laktató, mégis könnyű étel, és egy kis nyár a télben.
Tipp:
Egyéb friss zöldfűszert is adhatunk hozzá (ill. szárítottat is), pl.: kakukkfű, oregánó stb.
Ez a ragu hidegen is nagyon finom, egy kis fokhagymás-olívaolajos pirítósra/bruschettára halmozva.
Tipp:
Egyéb friss zöldfűszert is adhatunk hozzá (ill. szárítottat is), pl.: kakukkfű, oregánó stb.
Ez a ragu hidegen is nagyon finom, egy kis fokhagymás-olívaolajos pirítósra/bruschettára halmozva.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése