Isteni finom ez a kalács. Engem egy kicsit a Panettonéra emlékeztet. Persze azt nehéz lenne akár megközelíteni, hát még felülmúlni. Cseppet sem mellesleg a Panettonét, az olaszok gazdag, karácsonyi kalácsát én nagggyon-nagggyon imádom, és egyszer talán majd meg is próbálkozom vele. De egyelőre jöjjön ez a számomra könnyebb változat, aminek a receptje a Nagy süteménykönyvből való.
Hozzávalók:
- 2 dl kefír (szerintem joghurttal is jó)
- 1 narancs leve és lereszelt sárga héja (én ezt narancslével és házi gyártású, cukorral eltett, reszelt narancshéjjal helyettesítem)
- 3 evőkanál méz
- 2 dkg élesztő
- csipetnyi só
- 45 dkg finomliszt
Most hogy nézem a receptet beugrott, hogy mintha egy kevés (talán 5-6 dkg) olvasztott vajat is tettem volna bele annak idején. Így viszont mehet bele egy kicsivel több liszt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése