Sok éve gyűjtöm már a Dr. Oetker karácsony előtt megjelenő kis receptesfüzetkéjét (általában receptesújságokhoz adják ajándékba, most a Nők Lapjában volt), mert szerintem jó kis különleges, vagy épp inspiráló süteményreceptek vannak benne. És miután nagyon szeretem a földimogyorós sütiket, most is egyből kinéztem belőle ezt a receptet. Volt is itthon egy jó pár vajkaramellám, na meg földimogyoróm is, így ez kerekedett belőle. Szó szerint. :)
Hozzávalók:
Tipp: A füzetecske pl. sütésálló lekvárt javasol még, de szerintem jó lehet még akár marcipánnal, vagy darált mogyoróból (vagy dióból), cukorból, és tojásfehérjéből egy szilárdabb masszát készíteni, azzal megtölteni, majd nagyobb darabokra vágott cukrozott mogyoróba (dióba, mandulába) hempergetni. Vagy pl. darabolt, aszalt sárgabarackkal, vagy szilvával, vagy datolyával megtölteni... Na majd kis is próbálom valamelyiket és beszámolok róla.
Hozzávalók:
- 100 g mézes földimogyoró
- 10 db tejkaramella
- 250 g búzaliszt
- 1/2 csapott teáskanál sütőpor
- 100 g porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 közepes méretű tojás
- 100 g lágy vaj
- 3 evőkanál tej
Tipp: A füzetecske pl. sütésálló lekvárt javasol még, de szerintem jó lehet még akár marcipánnal, vagy darált mogyoróból (vagy dióból), cukorból, és tojásfehérjéből egy szilárdabb masszát készíteni, azzal megtölteni, majd nagyobb darabokra vágott cukrozott mogyoróba (dióba, mandulába) hempergetni. Vagy pl. darabolt, aszalt sárgabarackkal, vagy szilvával, vagy datolyával megtölteni... Na majd kis is próbálom valamelyiket és beszámolok róla.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése