Egy igazán gyors és szénhidrátszegény desszert, ami egyszerűsége ellenére vagy inkább pont annak köszönhetően nagyon finom. A recept a márciusi Kifőztük magazinban jelent meg. Már letölthető a legújabb szám is. Kattintsatok a http://kifoztuk.hu oldalra, ha szeretnétek megint sok-sok jó recepet.
Hozzávalók:
- 3 nagy alma
- 25 dkg túró
- 2 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál méz
- ½ vaníliarúd kikapart magja
- 5 dkg mazsola
- 1 dl almalé
- 1 citrom reszelt héja
- 5 dkg vaj
A sütőt előmelegítjük 190 fokra. Előkészítünk egy sütőtálat, amibe elférnek majd a félbevágott
almák. A mazsolát megmossuk, ráöntjük az almalevet, majd mikrohullámú sütőbe tesszük kb. 1 percre és hagyjuk, hogy a levet beszívja, majd lehűtjük. Az almákat megmossuk, kettévágjuk, majd körkörösen kivágjuk a közepüket úgy, hogy legalább 1 cm hús maradjon a széleken. A túrót alaposan kikeverjük a tejföllel, a mézzel, a vaníliamagokkal, reszelt citromhéjjal, majd
apróra vágva hozzáadjuk a leeső almadarabokat, végül a mazsolát is. Megtöltjük az almák közepét a túrókrémmel, vajdarabkákat teszünk rá, majd az
előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük. Langyosan vagy hidegen tálaljuk.
Tipp: Ha
tovább akarjuk gazdagítani ezt az egyszerű desszertet, tálaljunk mellé 1-1
gombóc diófagylaltot.
1 megjegyzés:
Kedves Ildinyó!
Köszönöm a receptet! Kipróbáltam, nagyon finom lett! :-)
Üdv.: Judit
Megjegyzés küldése