2013. március 27., szerda

Mazsolás túróval töltött vajas sült alma



Egy igazán gyors és szénhidrátszegény desszert, ami egyszerűsége ellenére vagy inkább pont annak köszönhetően nagyon finom. A recept a márciusi Kifőztük magazinban jelent meg. Már letölthető a legújabb szám is. Kattintsatok a http://kifoztuk.hu oldalra, ha szeretnétek megint sok-sok jó recepet. 


Hozzávalók:
  • 3 nagy alma
  • 25 dkg túró
  • 2 evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál méz
  • ½ vaníliarúd kikapart magja
  • 5 dkg mazsola
  • 1 dl almalé
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 dkg vaj 
A sütőt előmelegítjük 190 fokra. Előkészítünk egy sütőtálat, amibe elférnek majd a félbevágott almák. A mazsolát megmossuk, ráöntjük az almalevet, majd mikrohullámú sütőbe tesszük kb. 1 percre és hagyjuk, hogy a levet beszívja, majd lehűtjük. Az almákat megmossuk, kettévágjuk, majd körkörösen kivágjuk a közepüket úgy, hogy legalább 1 cm hús maradjon a széleken. A túrót alaposan kikeverjük a tejföllel, a mézzel, a vaníliamagokkal, reszelt citromhéjjal, majd apróra vágva hozzáadjuk a leeső almadarabokat, végül a mazsolát is. Megtöltjük az almák közepét a túrókrémmel, vajdarabkákat teszünk rá, majd az előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük. Langyosan vagy hidegen tálaljuk.

Tipp: Ha tovább akarjuk gazdagítani ezt az egyszerű desszertet, tálaljunk mellé 1-1 gombóc diófagylaltot.






1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kedves Ildinyó!

Köszönöm a receptet! Kipróbáltam, nagyon finom lett! :-)

Üdv.: Judit