Egyik nap reggelire kellett kitalálnom valamit és megsütni gyorsan, így ezeket "dobtam" össze az itthoni készletből és ez sült ki belőle. Finom nagyon! Búzaliszt és tejmentes. Ha nem szeretitek a mazsolát, használhattok helyette más aszalt gyümölcsöt is ízlés szerint, vagy étcsokoládé darabokat.
Hozzávalók 12 darabhoz:
- 3 tojás
- 4 dkg xilit
- csipet só
- 4 evőkanál (napraforgó)olaj
- 25 dkg sárgarépás-mandulás almadzsem
- 15 dkg zabkorpa
- 1 csapott teáskanál sütőpor
- 10 dkg mazsola
- kb. 1/2-1 dl almalé
Egy muffin sütőforma mélyedéseit béleljük ki papírformákkal, a sütőt melegítsük elő 180 fokra (én légkeverésen sütöttem 160 fokon). A mazsolát áztassuk az almalébe és melegítsük fel kicsit, hogy jobban megszívja magát a nedvességgel. A tojásokat alaposan keverjük ki a xilittel és egy csipet sóval, adjuk hozzá a olajat és a dzsemet és ezekkel is keverjük jól össze. Végül adjuk hozzá a zabkorpát, a sütőport és a mazsolát (ha maradt rajta lé, azt öntsük le róla) majd keverjük jól össze. Töltsük meg a sütő mélyedéseit, majd süssük az előmelegített sütőben kb. 25-30 percig.
Tipp:
Ha nagyon nincs időnk elkészíteni a fenti linken megadott dzsemet (aminek a készítéséhez szintén használhatunk xilitet vagy egyéb édesítőt) - bár szerintem megéri azt a kis fáradságot, mert isteni finom és persze több üveg lesz belőle -, akkor készíthetjük kész almapüréből és sárgarépapüréből is a "dzsemet", krémet, úgy hogy keverünk hozzá még őrölt mandulát, pár csepp mandulaaromát és kevés xilitet vagy mézet.
Tipp:
Ha nagyon nincs időnk elkészíteni a fenti linken megadott dzsemet (aminek a készítéséhez szintén használhatunk xilitet vagy egyéb édesítőt) - bár szerintem megéri azt a kis fáradságot, mert isteni finom és persze több üveg lesz belőle -, akkor készíthetjük kész almapüréből és sárgarépapüréből is a "dzsemet", krémet, úgy hogy keverünk hozzá még őrölt mandulát, pár csepp mandulaaromát és kevés xilitet vagy mézet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése