Egy különleges finomság a még megmaradt édesburgonyához, amit a múltkor szereztem be. Ez olyan napfényes étel szerintem. Vidám szín, kicsit édes, de mégis sós ízek. Nekem nagyon ízlett!
- 2 nagy vöröshagyma
- 1 nagy lila hagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 70 dkg csirkemell filé
- kb. 80 dkg édesburgonya és sárgarépa vegyesen
- kb. 6-8 dl házi kókusztej
- olívaolaj
- kb. 1 dl rizs
- só (nálam Himalaya só, mostanában rákaptam)
- frissen őrölt vegyes bors
- A tálaláshoz: aprított zöld petrezselyem (nálam a fagyasztóból)
A hagymákat meghámozzuk, 1 vöröshagymát apróra, a többit pedig félkarikára vágjuk, majd kevés olajon megpároljuk kicsit. Hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet és fehéredésig sütjük. Hozzányomjuk a fokhagymákat is, majd mehet hozzá a megtisztított felkarikázott sárgarépa is. Pár perc fedő alatt történő párolás után pedig a meghámozott, felkockázott édesburgonya is, majd a rizs is. Kicsit pirítsuk le és adjuk hozzá a felmelegített kókusztejet, majd ízesítsük sóval, borssal. Először kevesebbet adjunk hozzá a kókusztejből, és ha a rizs beszívta az összeset adjunk hozzá mindig annyit, hogy végül teljesen megpuhuljon és ne ússzon a lében, hanem rizottó szerű legyen). Hogy mennyi kókusztejet szív be, az a rizs fajtájától is függ. Tálalásnál szórjuk meg apróra vágott petrezselyemzölddel.
Tipp:
A házi kókusztej készítése itt található meg az oldalon: http://ildinyo.blogspot.hu/2010/10/kokusztej.html
2 megjegyzés:
Szia!
Megcsináltam a recept szerint és nagyon-nagyon finom lett! Köszi az ötletet és az új ízeket!:) ZKriszta
Kedves ZKriszta!
Nagyon örülök, hogy ízlett! Én köszönöm, hogy megírtad! :)
Megjegyzés küldése