Egy egyszerű és nagyon finom leves receptjét hoztam mára. Igazán hamar elkészül, leszámítva a csicsóka- és almapucolást, de bőven megéri azt a kis időt, amit arra fordítunk. A recept a Kifőztük magazin márciusi számában jelent meg, amely még mindig letölthető és amiben most is, mint mindig, rengeteg remek receptet találtok.
Almás csicsókakrémleves pirított napraforgómaggal és sült feketeerdei sonkával
Hozzávalók (kb. 4 személyre):
- 1 közepes vöröshagyma
- 40 dkg alma
- 60 dkg csicsóka
- 2,5 dl tejszín
- 1 evőkanál vaj
- 1 evőkanál olaj
- só
- 5 dkg napraforgó mag
- 10 dkg szeletelt feketeerdei sonka
A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, majd a vaj és olaj
keverékén megpirítjuk. Hozzáadjuk a meghámozott, kockára vágott csicsókát,
pár percig pirítjuk-pároljuk, majd mehet hozzá a szintén a hámozott, kockára
vágott alma is. Fedő alatt pár percig együtt pároljuk az egészet, majd
felengedjük annyi vízzel vagy zöldségalaplével, amennyi kb. 2 ujjnyira ellepi. Sózzuk, majd puhára főzzük a csicsókát. Végül hozzáöntjük a tejszínt, felforraljuk és botmixer segítségével simára turmixoljuk. Ha szükséges, még utánaízesítjük.
A tálaláshoz a napraforgómagot száraz serpenyőben átpirítjuk, a sonkát pedig kis darabokra vágjuk és ropogósra sütjük. A levest a sonkával és a napraforgómaggal megszórva tálaljuk.
Tipp:
Ha tejmentessé szeretnénk tenni, a tejszín helyett adjunk hozzá kókusztejszínt vagy sűrű kókusztejet és hagyjuk el belőle a vajat is.
A tálaláshoz a napraforgómagot száraz serpenyőben átpirítjuk, a sonkát pedig kis darabokra vágjuk és ropogósra sütjük. A levest a sonkával és a napraforgómaggal megszórva tálaljuk.
Tipp:
Ha tejmentessé szeretnénk tenni, a tejszín helyett adjunk hozzá kókusztejszínt vagy sűrű kókusztejet és hagyjuk el belőle a vajat is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése