2008. december 2., kedd

Paradicsomos-babos tál

Íme egy nagyszerű étel a sietős hétköznapokra, ami nemcsak finom, de laktató is. Nem mellesleg, ez ismét egy saját kreálmány. És nagyon sajnálom, hogy nem tudok fényképpel szolgálni róla, de tényleg jól is néz ki.
Hozzávalók kb. 4 személyre:
  • 1 nagyobb fej hagyma apróra vágva
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 500 g paradicsom püré
  • 2 doboz konzerv bab, egyenként 240 g-osak (nálam ez most 1 fehér, és 1 kidney-bab)
  • só, pici cukor
  • cayenne-bors, kakukkfű (ízlés szerint, de lévén, hogy karakteres fűszerek mindkettőből csak kevés)
  • 2 csapott evőkanál étkezési keményítő
  • tejföl
  • füstölt virsli (elhagyható)

A hagymát olajon megdinsztelem egy kissé, hozzáadom az összenyomott fokhagymát, majd ráöntöm a paradicsompürét és megfűszerezem, majd összerottyantom egy kissé. Beleteszem a babot, az egyiknek a levét félreteszem, amihez hozzákeverem, az étkezési keményítőt, a másikat ráönthetem. A babos keveréket kb. 15 percig, fedő alatt főzöm. Fűszerezem ízlés szerint, ezután hozzákeverem az étkezési keményítőt, és pár percig forralom még. A végén, hogy lágyítsak az összhatáson keverek hozzá pár kanál tejfölt, de ezzel már nem főzöm tovább. Feltétnek a virlsit bevagdosom és vagy kevés olajon, serpenyőben, vagy grillezőben megsütöm. Ez el is hagyható. Ropogós héjú kennyérrel tálalhatjuk.

Nincsenek megjegyzések: