- 1 nagyobb fej hagyma apróra vágva
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 500 g paradicsom püré
- 2 doboz konzerv bab, egyenként 240 g-osak (nálam ez most 1 fehér, és 1 kidney-bab)
- só, pici cukor
- cayenne-bors, kakukkfű (ízlés szerint, de lévén, hogy karakteres fűszerek mindkettőből csak kevés)
- 2 csapott evőkanál étkezési keményítő
- tejföl
- füstölt virsli (elhagyható)
A hagymát olajon megdinsztelem egy kissé, hozzáadom az összenyomott fokhagymát, majd ráöntöm a paradicsompürét és megfűszerezem, majd összerottyantom egy kissé. Beleteszem a babot, az egyiknek a levét félreteszem, amihez hozzákeverem, az étkezési keményítőt, a másikat ráönthetem. A babos keveréket kb. 15 percig, fedő alatt főzöm. Fűszerezem ízlés szerint, ezután hozzákeverem az étkezési keményítőt, és pár percig forralom még. A végén, hogy lágyítsak az összhatáson keverek hozzá pár kanál tejfölt, de ezzel már nem főzöm tovább. Feltétnek a virlsit bevagdosom és vagy kevés olajon, serpenyőben, vagy grillezőben megsütöm. Ez el is hagyható. Ropogós héjú kennyérrel tálalhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése