Hozzávalók 1 italhoz:
- 2 cl mandulalikőr (Amaretto)
- 2,5 cl 100 %-os almalé
- 1 cl tejszín
- 0,5 cl vaníliaszirup (vagy egy kevéske vanília aroma, vagy kivonat)
- Ezenkívül: negyed citrom, darált mandula, jégkocka
A díszítéshez a koktélospohár (talpas, 12 cl-es) szélét bedörzsöljük citrommal, majd a darált mandulába mártjuk. A többi hozzávalót kb. 4 jégkockával együtt, shakerben fél percig rázzuk, majd a pohárba töltjük a jégkocka nélkül.
Forralt bor egy kicsit másként
Hozzávalók (Több embernek. Hogy mennyinek? Az attól függ, mekkora poharakba mérjük, ill. hogy ki mennyire iszákos... Hi-hi-hi)
- 1 üveg vörösbor (érdemes olyat választani, amire rá van írva, ill. tudjuk róla, hogy erdei gyümölcsös illatokkal, aromákkal rendelkezik)
- 5-6 dl feketeribizli lé
- vagy 2 tasak forralt bor fűszerkeverék, vagy saját magunk is összeállíthatunk (pl. egész fahéj, csillagánizs, bors vagy szegfűbors, szegfűszeg, narancs és citromhéj, Bourbon vaníliás cukor, vagy kivonat stb.)
- ízlés szerint cukor
A hozzávalókat összemelegítjük, addig, amíg átveszik a fűszerek ízét. Bögrékben, jó melegen tálaljuk.
Tojáslikőr melegen (Bombardino egyszerűen)
Hozzávalók (1 személynek):
- 1 kisebb capuccino-s csészényi tojáslikőr
- tejszínhab
- kakaópor (nem cukrozott)
A tojáslikőrt jól felmelegítem, tejszínhabot nyomok a tetejére, és megszóróm egy kevés kakaóporral. Kis füles üvegpohárban vagy csészében, kiskanállal tálalom.
Ez tényleg egy nagyon egyszerű verzió, de ezt lehet extrázni még az alábbiakkal:
rum
kávé (espresso) és brandy
whisky
Ez tényleg egy nagyon egyszerű verzió, de ezt lehet extrázni még az alábbiakkal:
rum
kávé (espresso) és brandy
whisky
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése