Lehet hogy a két dolog furán hangzik együtt egy kicsit, de ezek voltak itthon, ezt kreáltam belőle, és szerintem, és nem mellékesen a párom szerint is nagyon finom lett mindkettő. Akár külön-külön, de együtt is. A hozzávalók mennyisége nem szentírás (úgy értem pl. a csicseriborsó, feta, parika, fűszerek aránya), mindenki ízlése szerint alakítsa. A saláta egy kis nyár a télben, pedig igazából a paprikán kívül semmi olyan nincs benne, amit télen ne lehetne könnyedén beszerezni. Na jó talán a csicseriborsó konzerv, de nagyobb hipermarketekben szerintem azt is simán lehet kapni. Nekem még a Lidl-ből volt, abból az időből, amikor spanyol hetek voltak.
Csicseriborsós fetás saláta
Hozzávalók (kb. 4 személyre):
- 400 g konzerv csicseriborsó
- 2 zacskó feta sajt (kb. 300 g)
- 1 piros és 1 sárga vagy zöld californiai paprika
- 2-3 kicsi fej lilahagyma
- extra szűz olívaolaj
- kevés balzsamecet
- frissen őrölt bors, bazsalikom, oregano
- friss vagy fagyasztott petrezselyem apróra vágva (a szárított ide mos nem jó, nekem fagyasztott volt)
Szalámival töltött csirkemell
Hozzávalók:
- kb. 800-1000 g csirkemell filé
- kb. 100 g csemege szalámi (a nem paprikás, most ehhez a salátához, de amúgy szerintem a magyaros változathoz azzal is jó)
- só, őrölt bors
- kevés víz, olaj
A lenti fotón a 2011. januárjában készült változat látható. A saláta most kicsit lágyabb fetából, vagyis inkább krémfehér sajtból készítve (ezért lett ilyen "maszatos" az összekeverés után), és most kimaradt az oregánó és bazsalikom is belőle. A lilahagyma a felszeletelés után kissé be lett sózva, ill. frissen facsart citromlével lett meglocsolva, így a balzsamecet ki is maradt belőle, csak a végén locsoltam meg a salátát olívaolajjal, majd őröltem rá egy kis borsot is.
A töltött hús most pulykamellből készült, és a szalámi helyett, vékonyra szelt fekete erdei sonka került bele töltelékként. Egyébként a készítési eljárás ugyanaz volt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése