2009. március 10., kedd

Lilahagymás kolbásznyársak, sült burgonyával


A Másik Felem ma nem dolgozott, ezért ezzel a nyarat idéző lakomával leptem meg magunkat ebédre. Íme hogyan készítsünk kevés munkával fejedelmi ebédet vagy vacsorát. Tényleg nincs vele sok munka. Talán több időbe telik az, amíg megsül az egész.

Hozzávalók:
A nyársakhoz (6 db lesz belőle):
  • 2 szál kolbász (nálam most Gyulai, de szerintem bármilyen más is jó)
  • 2 közepes lilahagyma
A krumplihoz:
  • kb. 1 kg burgonya (igazából nem mértem)
  • kevés olaj
  • sült krumpli fűszerkeverék (nálam ez: tengeri só, pirospaprika, fokhagymagranulátum, bors, koriander, szerecsendió)
A mártáshoz:
Igazából sima barbecue mártás lett volna, de az kevés volt itthon, ezért felturbóztam egy kicsit az alábbi dolgokkal:
  • pici mustár
  • sűrített paradicsom (esetleg ketchup)
  • füst ízű só
  • porcukor
Egy nagy tepsit kibélelek alufóliával úgy, hogy középen el is választom vele. A kolbászt "megnyúzom", majd ujjnyi vastagra karikázom. A lilahagymát megpucolom, félbe, majd a feleket négybe vágom és váltakozva a kolbásszal nyársra húzom. A nyársakat a tepsi egyik végébe sorakoztatom. A burgonyákat folyó víz alatt alaposan megsikálom (de nem hámozom meg), majd vastagabb hasábokra vágom. Meglocsolom kevés olajjal, megszórom a fűszerkeverékkel, majd a tepsibe rakom ezt is. 200 fokra melegített sütőben szép pirosra sütöm az egészet. A mártáshoz csak ízlés szerint adagolva a dolgokat, összekeverek mindent.
És hogy miért nyarat idéző? Hát mert olyan grilles élményt nyújt. Bár lehet hogy csak nekem. A Másik Felem azt mondta még mielőtt elkezdtem volna sütni, hogy ennek már most nyálcsorgatóan jó illata van.

3 megjegyzés:

Nikóca írta...

Ez nagyon jól hangzik, és gyönyörű! Imádom, ha az ételek nem csak finomak, de szépek is! Ahogy látom, Nálad minden ételre igaz ez! :)
A grilles ételeket nagyon szeretjük mi is, nyáron szinte minden nap grillezünk valamit, mert az jóóóó...
Vicces, de az én Párom sem dolgozott ma, mi is együtt töltöttük a napot! :)
Pusszanat!

Ildinyó írta...

Óó, köszönöm! Bár azt néztem, hogy egy kicsit úgy néz ki a képen, mintha megégett volna a kolbásznyárs, a krumpli meg nem sült volna meg rendesen, pedig minden ok volt. A szöveg pedig bárhogy próbálkozom, de egyszerűen nem akar úgy elrendeződni, ahogy azt én szeretném! Fittyet hány minden igazításra! Én meg utálom a rendezetlen szövegeket! Na mindegy! Egyébként én is imádom a grillezett dolgokat! Az a füstös íz, hmmmm, nyami-nyami.

Nikóca írta...

Én is folyton így járok a szöveg résszel... Csak akkor lesz úgy szerkesztve, ahogyan szeretnéd, ha azonnal úgy is írod... Ez valami banális hiba az oldalon, amit könnyű lenne kiküszöbölni, csak ehhez olyasvalaki kellene, aki be tud mászni a dolgok mögé... :)
Pussz!