2012. április 4., szerda

Cukkinis-rozmaringos-diós csiga (leveles tésztából)




Kb. két hete készítettem ezt a sós csigát. Nagyon finom volt! Akár a közeledő húsvétra is ajánlom, bár tény, hogy egyik hozzávalója sem kifejezetten húsvétkor használatos alapanyag. De ettől még jó! Akár a grillezős időszakra is majd, amíg várjuk, hogy megsüljön a hús, a kukorcia, gomba stb. stb. Vagy egy baráti borozgatós beszélgetésre. Vagy csak magunknak, ha épp nincs barát.... ;)

Hozzávalók (nem emlékszem sajnos mennyi lett pontosan belőle, de úgy kb. 4-5 főre elegendő adag):
  • 1 csomag friss leveles tészta (275 g-os)
A töltelék hozzávalói:
  • 1 közepes cukkininek a fele vastag reszelőn lereszelve
  • 1 kisebb tojás
  • 80 g diókrém (serpenyőben szárazon átpirítva, majd késes aprítóban pár perc alatt krémesre dolgozva)
  • 1-2 teáskanál rozmaring, összemorzsolva
  • só, frissen őrölt bors
A sütőt előmelegítjük 200-210 fokra. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A felsorolt hozzávalókat elkeverjük. Az előre nyújtott tésztát kiterítjük, elosztjuk rajta a tölteléket, majd óvatosan feltekerjük és felvágjuk. Az így kapott csigákat a tepsire helyezzük, egymás közt helyet hagyva, mert megnőnek sütés közben. Az előmelegített sütőbe tolva aranysárgára sütjük (sütőfüggő!! kb. 15-20 perc).

Nincsenek megjegyzések: