Előre elnézést kérek az elnevezésért, de más nevet nem adhattam neki, hiszen ezek tényleg igazi zserbóból készült golyóbisok. Nem most, hanem még vagy 1-2 hete jutott eszembe, hogy a megmaradt zserbó szeletekkel - amikre már ráuntunk úgy simán -, és a levágott szélekkel kezdeni kellene valamit. De mit? Akkor eszembe jutott a zserbógolyó, amit már páran elkészítettek itt a blogolók körében. Gondoltam egyet, és már hajigáltam is bele a késes aprítómba a sütidarabokat, kevés finom, házi barackdzsem társaságában, és turmixoltam is össze az egészet, hogy formázható masszát kapjak. A csokit meg már olvasztottam is meg gyorsan, majd mártogattam is bele a kisebb dió nagyságú golyókat. Hungarocell híján, talpasak lettek a bon-bonok (bár az is igaz, hogy ez a massza nekem le is csúszott a fogpiszkálóról), de úgy gondolom ez azért elnézhető. Viszont hogy ne legyenek olyan formátlanok szegények, a tetejükre kis csúcsokat formáztam a csokiból. Receptet nem írok, hiszen mindenkinél más mennyiségű a maradék, na meg szerintem nem is egy nagy dolog ezt összehozni úgy, hogy jó legyen. De mint ötlet, talán jól jön majd másnál is. Pláne, hogy szerintem ez más sütivel ugyanúgy eljátszható.
De azért a lényeg:
- jó pár süti (hogy érdemes legyen nekiállni), és a széleket is nyugodtan hozzáadhatjuk
- pár evőkanál barackdzsem
- étcsoki a bevonáshoz (én 50 %-osat használtam most)
2 megjegyzés:
Nálunk megosztott zserbóevés van. Van aki csak a szélét eszi minimális töltelékkel, van aki csokitető nélkül eszi, és van aki kifejezetten a szaftosabb részeket keresi. Ezért általában nem maradt zserbóból egy morzsa sem, de az ötleted zseniális! Lehet máson is ki lehetne próbálni?
A megvalósítás gyönyörű a kis kunkorokkal! :)
Nagyon köszönöm Raindrop! Annyi féle süti volt mostanában a családban mindenhol, hogy szerintem ezért nem csúszott most annyira a megszokott formájában (pedig még a mélyhűtőbe is került belőlük). Azt hiszem a bejglik is felfújt formájában fogják végezni (annak is a hűtőben hibernálódik még egy része)... Olyanok voltunk most, mint a gyerekek: csak az nem kellett, ami éppen volt itthon... Egyébként szerintem tutira mással is működik ez a bonbonosdi! Feltéve, hogy nem nagyon krémes a feláldozni szánt sütemény.
Üdv Neked és szép napot!
Megjegyzés küldése