Még jócskán tavaly készült ez az étel is. Valamikor nyáron talán. Igen! Kissé elcsúsztam ezzel is! De pont ideális lesz elkészíteni ezt most is. Ünnepek utáni gyors, könnyed és a zöldségek miatt egészségesnek is mondható. Persze az "igazi" pizzát sem olyan vészesen időigényes elkészíteni, de ennek a tésztának tényleg az utolsó pillanatban is nekiláthatunk. És bár tojással készül, mégsem olyan, mintha rántottát ennénk.
Hozzávalók (1 db normál méretű pizzához):
A tésztához:
- 8 dkg sima liszt
- 4 dkg kukoricaliszt
- 4 kisebb tojás
- 1,5 dl tej
- 2 evőkanál olívaolaj
- só, bors
A feltéthez (tetszés szerint változtatható):
- 2 fél marék fekete, magozott olajbogyó
- 1 kisebb cukkini
- 4 szem paradicsom
- 1 californiai paprika (vagy bármilyen más is jó)
- 1 doboz hámozott paradicsom konzerv (240 g töltő tömegű)
- 1 kicsi fej hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só, bors, oregánó
A mártáshoz valókat összeturmixolom, majd félreteszem. A zöldségeket megtisztítom, majd vékonyra szeletelem, hogy a rövid sütési idő is elég legyen nekik. A sajtot (sajtokat) lereszelem. A tojásokat habverővel elkezdem keverni, fokozatosan hozzáadagolom a kétféle (átszitált) lisztet és a tejet is. Végül belekeverem az olajat is, és ízesítem sóval, borssal. Tehát tulajdonképpen egy sűrűbb, sós palacsintatésztát készítek. A masszát egy enyhén kiolajozott, teflonos bevonatú, kisebb méretű tepsibe, vagy pizzasütő formába öntöm. És ezt már sajnos nem írtam le anno, amikor elkészítettem ezt az ételt, de emlékeim szerint így sütöttem: 180 fokra előmelegített sütőben kb. 5 percig sütöm addig, amíg a teteje kissé megszilárdul. Ezek után megkenem a paradicsomos mártással, kirakom a zöldségekkel, megszórom a reszelt sajttal, majd visszarakom a sütőbe és addig sütöm, amíg a tetején kissé megpirul a sajt, és a zöldségek is kissé átpárolódnak, ez kb. még 15-20 perc.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése