Ez egy nagyon finom és nagyon laktató leves. Egy darabka ropogós héjú bagettel akár egy komplett ebéd vagy vacsora. Jamie Oliver nyomán, bár nem teljesen követve az ő receptjét ill. az elkészítés módját. Jamie például eredetileg póréhagymával írja. Én készítettem már így is (csak most nem volt itthon), de sima vöröshagymával is, és mindkettővel finom lett. Ebben a borongós időben egy melengető leves, aminek még a színe is vidám.
Hozzávalók:
- 350 g csicseriborsó
- 1 nagyobb fej kockára vágott hagyma
- 3 duci gerezd fokhagyma (összenyomva)
- 1 közepes burgonya (hámozva, kicsire felkockázva)
- diónyi vaj
- extra szűz olívaolaj
- só, frissen őrölt bors
- 1,2 l leves (ha kockából készítjük, 2 db kell bele)
- parmezán
A csicseriborsót 1 éjszakára vízbe áztatjuk. Ha konzerv lecsöpögtetjük, sőt át is öblíthetjük kicsit. Másnap a vaj és kevés olívaolaj keverékén elkezdjük dinsztelni a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát is. Kicsit később a burgonyát és a leszűrt csicseriborsót is. Felöntjük a levessel, letakarjuk és megfőzzük. Ha puha már a borsó botmixerrel pürésítjük, de csak egy részét. Szerintem is úgy finom (mint Jamie szerint), ha félig krémes, félig darabos. Ha igényli utánaízesítjük még sóval. Tálaláskor a tetejét meglocsoljuk olívaolajjal, ráforgácsolunk egy kis parmezánsajtot (utólag vettem észre, hogy az én fotómról az lemaradt), és megszórjuk frissen őrölt borssal.
1 megjegyzés:
Ez nagyon tetszik nekem. Van is csicserim, meg minden hozzávalóm... :))))
Megjegyzés küldése