Egyre többször készítek itthon házi kókusztejet és sokszor agyalok azon is, hogy mihez használhatnám fel a kiáztatott kókuszreszeléket, amit nem szívesen dobok ki sosem. Érthető módon, hiszen megmaradt a kókusz íze és nagyszerűen gazdagítja a süteményeket. Pl. ezt a lisztmentes csokoládés süteményt. Kísérleti jelleggel készült, de azt hiszem még jó párszor visszatér. Olyan jó csokis és szájban olvadós. Az sem zavar, hogy a kókusz miatt egy picit "morzsálódósabb", mert ha hűtőben tartjuk, jó hidegen remekül szeletelhető lesz.
Hozzávalók:
- 20 dkg étcsokoládé (legalább 60 %-os)
- 10 dkg vaj (vagy kókuszzsír)
- 2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
- 6-8 evőkanál xilit (ízlés szerint, vagy eritrit)
- 1 adag kiáztatott kókuszreszelék alaposan kinyomkodva és sütőben kissé kiszárítva (lásd a fenti linken a kókusztej receptet, amihez 20 dkg kókuszreszeléket áztatunk be)
- 6-8 tojás (hattal készítettem, így is működik, de nyolccal talán még jobb lehet)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése