2013. február 18., hétfő

Céklás rizslepény mákkal



Ma egy kedves bloggertársam, Zizi bejegyzése, aki csodaszép céklakrémes pennét készített pirított mákkal, eszembe juttatta, hogy még valamikor januárban készítettem maradék főtt rizsből és céklából gyors ebédnek ezeket a lepényeket. A rizsliszt mennyiségét azért így adom meg, mert attól függ, hogy mennyire ragacsos, vagy pergős a rizs, amit használunk hozzá, azaz mennyire áll össze a masszánk. 

Céklás rizslepény mákkal
Hozzávalók kb. 18 db-hoz:
  • 40 dkg főtt rizs
  • 20 dkg főtt cékla (meghámozva)
  • 2 nagy tojás
  • 5-10 dkg rizsliszt
  • só, frissen őrölt bors
  • 2 evőkanál pirított egész mák
  • A sütéshez: kevés olaj

A céklát a tojásokkal összeturmixoljuk, a masszához hozzákeverjük a rizst, ízesítjük sóval, borssal, majd belekeverjük a mákszemeket is, és annyi rizslisztet, amennyivel összeáll az egész. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd evőkanálnyi adagokat teszünk bele és 1-2 perc alatt mindkét oldalukat megsütjük.
Ehetjük köretként is, vagy csak úgy magában. Mi egyszerű tartármártással ettük. 


Nincsenek megjegyzések: