Ma egy kedves bloggertársam, Zizi bejegyzése, aki csodaszép céklakrémes pennét készített pirított mákkal, eszembe juttatta, hogy még valamikor januárban készítettem maradék főtt rizsből és céklából gyors ebédnek ezeket a lepényeket. A rizsliszt mennyiségét azért így adom meg, mert attól függ, hogy mennyire ragacsos, vagy pergős a rizs, amit használunk hozzá, azaz mennyire áll össze a masszánk.
Céklás rizslepény mákkal
Hozzávalók kb. 18 db-hoz:
- 40 dkg főtt rizs
- 20 dkg főtt cékla (meghámozva)
- 2 nagy tojás
- 5-10 dkg rizsliszt
- só, frissen őrölt bors
- 2 evőkanál pirított egész mák
- A sütéshez: kevés olaj
A céklát a tojásokkal összeturmixoljuk, a masszához hozzákeverjük a rizst, ízesítjük sóval, borssal, majd belekeverjük a mákszemeket is, és annyi rizslisztet, amennyivel összeáll az egész. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd evőkanálnyi adagokat teszünk bele és 1-2 perc alatt mindkét oldalukat megsütjük.
Ehetjük köretként is, vagy csak úgy magában. Mi egyszerű tartármártással ettük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése