Hozzávalók:
- kb. 700 g kivi
- 150 g cukor
- 150 ml víz
- 1-2 evőkanál méz (a gyümölcs "édességétől" függően)
- kb. 200 ml 100 %-os narancslé
- löttyintésnyi Blue Curacao likőr (tudom, hogy így nem helyes, nincs speckó c betűm)
A cukorból és a vízből sűrű szirupot főzünk, majd kihűtjük. Közben a kiviket megpucoljuk, leturmixoljuk, majd szitán áttörjük a narancslé hozzáadásával (ez nem olyan egyszerű a rengeteg mag miatt, bár lehet, hogy csak én szenvedtem meg vele... öööm talán nem egy picike teaszűrön kellett volna elvégezni ezt a műveletet). Hozzákeverjük a cukorszirupot, és annyi mézet még, amennyit igényel (jó édesnek kell lennie), ill. a Blue Curacao likőrt is (persze ha gyerkőc is kap belőle ezt hagyjuk inkább ki, bármennyire is kevés mi belekerül egy adagba). Fagyasztóba tesszük, majd miután elkezd megfagyni párszor átkeverjük botmixerrel. Mint írtam már, szerintem a sorbeteknél (nekem legalábbis) nem zavaró, ha kicsit szemcsés és nem annyira sima, mint egy fagylalt.
1 megjegyzés:
Bianka
:) Igen tényleg az... :) Próbáld csak ki! :)
Megjegyzés küldése