Gyors recept már megint. Minek ide gyárilag kotyvasztott por? Amikor pillanatok alatt magunk is tudunk csinálni egy rém egyszerű, de nagyszerű "mártást" a halacskához, amiben finom ízesre sül az egész.
Hozzávalók (étvágytól függően kb. 2-4 személyre):
- 2 nagy, vagy 3 kisebb szelet tőkehal filé
- 6 nagy evőkanál tejföl
- 4 teáskanál magos mustár
- olívaolaj
- só, frissen őrölt fekete bors
- 1 kávéskanál szárított bazsalikom
- 2 szem paradicsom
- 3 marék reszelt sajt
- 4 evőkanál zsemlemorzsa
- kb. fél citrom leve
A halat, ha fagyasztott volt, kiolvasztom. Meglocsolom a citrom levével, majd kb. 10 percre félreteszem (nekem egy egész éjszakát a hűtőben csücsült így). Összekeverem a tejfölt a mustárral és egy nagyon picit utánaízesítem sóval, borssal ha kell. A paradicsomok zöld részét kivágom felszeletelem. A sütőt felmelegítem 200 fokra. A halakról lecsöpögtetem a ciromlevet, kissé sózom, borsozom, majd egy olajjal kikent tűzálló tálra fektetem. Egyenletesen elosztom rajta a mustáros tejfölt, ráfektetem a paradicsomszeleteket, megszórom a zsemlemorzsával elvegyített sajttal, és a bazsalikommal, majd a sütő felső részén kb. 25-30 perc alatt megsütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése