Nem tudom, hogy ez a leves a görögöknél valóban létezik-e. Nem mernék rá mérget venni. Bár én itthon már több helyen is találkoztam vele, Görögországban még nem ettem. Szóval, hogy autentikusnak autentikus-e, azt nem tudom megmondani. De mindenesetre nagyon finom, rendkívül gyorsan elkészül, nem kell a tűzhelyet sem bekapcsolni hozzá, és miután nem kell főzni sem, a sok-sok vitamin megmarad a gyümölcsökben. Ennyi pedig elég nekem, hogy már meg is legyek győzve.
- 800 ml 100 %-os narancslé (hogy kevésbé savas legyen, keverhetjük egy kevés 100 %-os almalével is)
- 200 ml tejszín
- ízlés szerint porcukor, vagy egyéb édesítő (pár evőkanál)
- 2 nagy marék ribizli, leszárazva, alaposan megmosva
- 2 sárgabarack
- 2 őszibarack, vagy nektarin
- kisebb szelet görögdinnye (tehetünk bele sárgadinnyét is)
7 megjegyzés:
Gyönyörű lett! Ez nálunk is kedvenc nyári hűsítő.
Moha
Nagyon szépen köszönöm! :D
Csodááás! :)
Jaj, de gyönyörű ez a kép!
Nagyon szépen köszönöm Lányok! Nagyon kedvesek vagytok! Igazán nagyon jól esik! :D :D :D
Hűűűűű a mindenit! Ez valami káprázatosan szép és guszta! Csodás fotó! :))
Felhőlány
Nagyon szépen köszönöm! Nagyo örülök, hogy tetszik!!! :D
Megjegyzés küldése