2010. július 13., kedd

Görög gyümölcsleves


Nem tudom, hogy ez a leves a görögöknél valóban létezik-e. Nem mernék rá mérget venni. Bár én itthon már több helyen is találkoztam vele, Görögországban még nem ettem. Szóval, hogy autentikusnak autentikus-e, azt nem tudom megmondani. De mindenesetre nagyon finom, rendkívül gyorsan elkészül, nem kell a tűzhelyet sem bekapcsolni hozzá, és miután nem kell főzni sem, a sok-sok vitamin megmarad a gyümölcsökben. Ennyi pedig elég nekem, hogy már meg is legyek győzve.
Hozzávalók:
  • 800 ml 100 %-os narancslé (hogy kevésbé savas legyen, keverhetjük egy kevés 100 %-os almalével is)
  • 200 ml tejszín
  • ízlés szerint porcukor, vagy egyéb édesítő (pár evőkanál)
  • 2 nagy marék ribizli, leszárazva, alaposan megmosva
  • 2 sárgabarack
  • 2 őszibarack, vagy nektarin
  • kisebb szelet görögdinnye (tehetünk bele sárgadinnyét is)
A gyümölcsöket, megpucolom, kimagozom, felkockázom. A narancslevet és a tejszínt összekeverem, majd ízesítem a cukorral.  A gyümölcsöket a tejszínes narancslébe vegyítem, majd alaposan behűtve tálalom. Előző este is elkészíthetjük, így megfelelően össze tudnak érni az ízek. Tálaláskor tehetünk bele jégkockát is, vagy jégkockatartóban lefagyasztott narancslevet is akár.

7 megjegyzés:

Moha írta...

Gyönyörű lett! Ez nálunk is kedvenc nyári hűsítő.

Ildinyó írta...

Moha
Nagyon szépen köszönöm! :D

egycsipet írta...

Csodááás! :)

Ági, aki főz írta...

Jaj, de gyönyörű ez a kép!

Ildinyó írta...

Nagyon szépen köszönöm Lányok! Nagyon kedvesek vagytok! Igazán nagyon jól esik! :D :D :D

Felhőlány írta...

Hűűűűű a mindenit! Ez valami káprázatosan szép és guszta! Csodás fotó! :))

Ildinyó írta...

Felhőlány
Nagyon szépen köszönöm! Nagyo örülök, hogy tetszik!!! :D