2014. április 11., péntek

Fűszeres zellerhasábok


A sült zeller nagyon finom, ezt bátran állíthatom. És aki nem próbálta még, muszáj megtennie, hogy legalább egyszer kipróbálja. Sokan, sokféleképpen készítik, én most egy olyan változatot hoztam, mely sütőben sül. Viszonylag sokáig, hogy minél sültebb legyen. Ami érdekes benne, az a fűszerkeverék, amit készítettem hozzá. Eszméletlen jól illik hozzá szerintem és még "sült krumplisabb" ízű lesz tőle. A recept a márciusi Kifőztük magazinban jelent meg.

Hozzávalók:
  • 2 nagyobb zellergumó
  • 5 evőkanál folyékony kókuszzsír
  • 1 teáskanál őrölt kurkuma
  • 1/2 teáskanál reszelt szerecsendió
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • 1 teáskanál só

A zellert meghámozzuk és ujjnyi hasábokra vágjuk. A kókuszzsírt összekeverjük a fűszerekkel, majd összeforgatjuk a zellerrel. Tepsibe terítjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben, időnként átforgatva addig sütjük, amíg kellően puha és ropogós nem lesz (kb. 35-40 perc).
Fokhagymás majonézzel vagy barbecue mártással tálaljuk. Még jobb, ha ezeket házilag készítjük el.


2 megjegyzés:

Ági írta...

Hűűű... ez a csemege nagyon tetszik! :)

Ildinyó írta...

Kedves Ági!
Nagyon örülök, hogy tetszik! :)