Nagycsütörtökre egy igazi szép, zöld tavaszi leves. Egyszerű, gyorsan elkészül és nagyon finom. Tej- és gluténmentes. Recept az áprilisi Kifőztük magazinból.
Hozzávalók:
- 1 nagyobb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 dkg kókuszzsír
- 8 evőkanál rizsliszt
- kb. 25-30 dkg friss spenót
- 1/2 csokor medvehagyma
- só
- frissen reszelt szerecsendió
Az apróra vágott vöröshagymát a kókuszzsíron megdinszteljük, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, megszórjuk a rizsliszttel, alaposan összekeverjük, majd felengedjük kb. 1,5 liter vízzel. Ha a levesalap felforrt, beletesszük az előzőleg alaposan átmosott spenótot és medvehagymát, sózzuk, ízesítjük szerecsendióval, majd kb. 5 percig együtt forraljuk. Botmixerrel krémesre turmixoljuk, és ha szükséges még utánaízesítjük.
Tipp:
Betétként reszelt sajttal összekevert tojást sütőben megsütünk, apró kockára vágva a levesbe szórjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése