Ez a saláta annyira, de annyira finom volt! Pedig - vagy pont ezért finom -, roppant egyszerű elkészíteni és nem is igényel szerintem sok hozzávalót sem. Húsvétra is ajánlom nektek, de akár most a böjti időszak alatt is remek és tápláló fogás lehet. A recept az áprilisi Kifőztük magazinban jelent meg. Ha eddig még nem tettétek meg, töltsétek le ingyen, mert remek recepteket találtok benne.
Hozzávalók:
- kb. 500 g főtt lencse (konzerv is lehet)
- 2 szál újhagyma (zöldjével együtt)
- 3-4 db kisebb sörretek
- 4 db főtt tojás
- 1 piros kaliforniai (vagy más piros paprika)
- kb. 10 dkg hántolt, sózott napraforgómag
- 1 dl tökmagolaj
- 1 citrom leve
- frissen őrölt bors
- só
A lencsét szűrőben lecsepegtetjük, egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a
megtisztított, felkarikázott újhagymát, gerezdekre vágott sörretket és tojást,
valamint a felkockázott paprikát. Megszórjuk a napraforgómaggal és meglocsoljuk
a citrommal összekevert, sóval, borssal ízesített tökmagolajjal. Azonnal
tálaljuk.
Tipp:
Tovább gazdagíthatjuk kockára vágott, füstölt sonkadarabokkal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése