Régen írtam ide a blogra, nagyon régen... A Facebook oldalról megtudhatjátok, hogy miért is... :)És vannak elmaradásaim is válaszokat illetően (is), kis türelmeteket kérem ez ügyben!
De ha már ilyen nagyon elmaradtam a receptekkel, most jöjjön egy kis frissítés, méghozzá egy nagyon finom leves receptje (hamarosan hozok még más recepteket is), ami a februári Kifőztük magazinban jelent még meg. Az újság ingyenesen letölthető az alábbi linken:
http://www.kifoztuk.hu/letoltes
De ha már ilyen nagyon elmaradtam a receptekkel, most jöjjön egy kis frissítés, méghozzá egy nagyon finom leves receptje (hamarosan hozok még más recepteket is), ami a februári Kifőztük magazinban jelent még meg. Az újság ingyenesen letölthető az alábbi linken:
http://www.kifoztuk.hu/letoltes
Sárgarépás-narancsos vöröslencse-leves
- 1 nagyobb vöröshagyma
- 1 teáskanál római kömény
- 1/2 teáskanál koriander mag
- 1 kisebb gyömbérdarab vagy 1 teáskanál őrölt gyömbér
- só
- 3 evőkanál kókuszzsír
- 1/2 kg vékony szeletekre vágott sárgarépa
- 25 dkg vöröslencse
- 3 narancs leve
A koriandermagot és a római köményt mozsárban összetörjük, a gyömbért meghámozzuk és lereszeljük. A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk, és a kókuszzsíron dinsztelni kezdjük. Az előkészített fűszereket rászórjuk, és átpirítjuk. A sárgarépát a fűszeres hagymához adjuk, és pár percig fedő alatt pároljuk. Felengedjük 1,5 liter vízzel, sózzuk, és forrástól számítva 10 percig főzzük. A levesbe szórjuk a szűrőn átmosott lencsét is, és lefedve addig rotyogtatjuk, amíg a zöldségek puhák nem lesznek. (Ha szükséges, közben az elpárolgó folyadékot vízzel pótoljuk.) Az utolsó percekben hozzáadjuk a frissen facsart narancslevet.
A levest ízlés szerinti mértékben pürésítjük, majd tálaljuk.
2 megjegyzés:
Láttalak a tv-ben. :)
Igen, ott voltam, vagyok mostanság. Még néhány napig. :)
Megjegyzés küldése