2014. február 21., péntek

Sárgarépás-narancsos vöröslencse-leves


Régen írtam ide a blogra, nagyon régen... A Facebook oldalról megtudhatjátok, hogy miért is... :)És vannak elmaradásaim is válaszokat illetően (is), kis türelmeteket kérem ez ügyben! 
De ha már ilyen nagyon elmaradtam a receptekkel, most jöjjön egy kis frissítés, méghozzá egy nagyon finom leves receptje (hamarosan hozok még más recepteket is), ami a februári Kifőztük magazinban jelent még meg. Az újság ingyenesen letölthető az alábbi linken:
http://www.kifoztuk.hu/letoltes

Sárgarépás-narancsos vöröslencse-leves

Hozzávalók:
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 1 teáskanál római kömény
  • 1/2 teáskanál koriander mag
  • 1 kisebb gyömbérdarab vagy 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • 3 evőkanál kókuszzsír
  • 1/2 kg vékony szeletekre vágott sárgarépa
  • 25 dkg vöröslencse
  • 3 narancs leve
A koriandermagot és a római köményt mozsárban összetörjük, a gyömbért meghámozzuk és lereszeljük. A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk, és a kókuszzsíron dinsztelni kezdjük. Az előkészített fűszereket rászórjuk, és átpirítjuk. A sárgarépát a fűszeres hagymához adjuk, és pár percig fedő alatt pároljuk. Felengedjük 1,5 liter vízzel, sózzuk, és forrástól számítva 10 percig főzzük. A levesbe szórjuk a szűrőn átmosott lencsét is, és lefedve addig rotyogtatjuk, amíg a zöldségek puhák nem lesznek. (Ha szükséges, közben az elpárolgó folyadékot vízzel pótoljuk.) Az utolsó percekben hozzáadjuk a frissen facsart narancslevet.
A levest ízlés szerinti mértékben pürésítjük, majd tálaljuk.





2 megjegyzés:

Thrini írta...

Láttalak a tv-ben. :)

Ildinyó írta...

Igen, ott voltam, vagyok mostanság. Még néhány napig. :)