Lassan már nem is merek idemerészkedni, olyan régen nem voltam már itt. Kicsit eltűntem, de át nem alakultam azért... Csak volt egy 1 hetes betegápolásom, mert először kicsi fiam és utána még a Másik Felem is lebetegedett. Én tartottam magam egészen 1 hétig, de sajnos szombatra úgy ágynak dőltem én is, hogy fel sem tudtam kelni, most meg még a nátha is utolért. Szóval leginkább ezek az eltűnésem okai, de lassan-lassan csak vége lesz már ennek.
Tegnap úgy gondoltam, megérdemelnék valami egyszerű, gyomrot nem nagyon leterhelő (már csak a betegség miatt sem), zöldséges és gyorsan elkészülő finomságot. Gondolkodtam-gondolkodtam, mi is lehetne az. Végül ez lett belőle: krémesre sült tojás, mely újhagymás sajtkrémen pihen. Ehhez készítettem sült cukkini és paprikahasábokat, és pirított rozskenyér rudakat. Bár én elsőre 2 tojást készítettem magamnak, de végül nem tudtam megenni mind, úgyhogy szerintem 1 főre elég 1 tojással számolni (persze férfiembernek maradhat azért 2). Ízlésünk szerint, természetesen tálalhatjuk más zöldségekkel is. Akár frissel is. Idényben szerintem remekül illik hozzá a zöldspárga is, amit pár perc blansírozás után betekerhetünk bacon csíkokba is, és így süthetjük ki tálalás előtt.
Hozzávalók 1 főre:
- 1-2 szál újhagyma karikára vágva, zöldjével együtt
- 1 evőkanál sűrűbb tejszín
- 1 evőkanál tejszínes sajtkrém
- só, frissen őrölt bors (én általában vegyes borsot használok, szerintem úgy még aromásabb)
- kevéske olívaolaj
- 1 kisebb, zsenge cukkini, végei levágva, majd hasábokra vágva
- 1 paprika, kimagozva, hasábokra vágva
- ízlés szerint 1 szelet rozskenyér, szintén hasábokra vágva
- a formák kikenéséhez: kevés vaj és zsemlemorzsa
- a tojás díszítéséhez: snidling
Először melegítsük fel a sütőt 190 fokra. Töltsünk meg egy magasabb falú tepsit/sütőedényt meleg vízzel, úgy hogy a formákat, amelyben a tojást sütöm, csak félig érje majd. Ezt is tegyük be melegedni a sütőbe. Öntsünk egy teflonos serpenyőbe kevéske olívaolajat, majd pici só és bors hozzáadásával süssük át kissé a felkarikázott újhagymát. Közben kenjük ki a felfújt formáinkat vajjal és szórjuk ki zsemlemorzsával. Osszuk el benne a sült hagymát (olaj nélkül), majd rakjunk rá 1-1 evőkanál sajtkrémet, üssünk rá 1-1 tojást, és löttyintsük rá a tejszínt. Szórjuk meg sóval, borssal, majd a vízfürdőbe téve kb. 8-10 percet süssük (attól függően mennyire lágyra szeretnénk a sárgáját). A serpenyőben visszamaradt olajban, süssük meg a zöldségeket is külön-külön (nem kell puhára teljesen), sózzuk és borsozzuk is kissé, szedjük ki és tartsuk melegen. A kenyeret vágjuk hasábokra, majd szintén pirítsuk kissé át a serpenyőben. A megsült tojást megszórhatjuk még kevés aprított snidlinggel is, majd tálalhatjuk is.
8 megjegyzés:
Hű, ez fantasztikusan néz ki!
Atya világ, ez fantasztikusan guszta
Remélem, már minden rendben veletek! Ez az ötlet nagyon tetszik!
Brutál jól néz ki! :))
Nagyon szépen köszönöm Lányok! Nagyon aranyosak vagytok! Örülök, hogy tetszik! :)
Köszönöm Ági, alakulgatok... kicsit úgy, mint púpos gyerek a prés alatt, de azért napról napra jobb lesz ez. :D
Nagyon tetszik!! :)
Megvan a hétvégi reggelink is. Köszi!
Szupeeeer :))
Puszedli
Én köszönöm! Örülök! :)
Lekvároskukta
Köszönöm szépen! :)
Megjegyzés küldése