2010. december 21., kedd

Narancsos csirkesaláta


Ezt a recept már egyszer szerepel a blogon (talán elsők között volt, jesszus már az én blogom is elmúlt 2 éves...), de akkor nem volt hozzá fotó, ezért most felteszem újra, hiszen amúgy is aktualitása van. Anyukám hétvégére készített ilyet a nővérem szülinapjára, és gondoltam gyorsan lekattintom, látni is lehessen, hogy is néz ki. Nagyszerű kis előétel így az ünnepek idejére. Nem tudom még mindig, hogy a recept honnan van. A családban kering már jó pár év óta. Nagyon finom, a narancstól nagyon friss, és rendkívül zamatos kis saláta lesz belőle. Nem olyan, mint a szokványos majonézes saláták (én azokat nem is nagyon szeresssem). Nem is muszáj mindent betartani pontosan, csak belekerüljön minden alapanyag. Nekünk így volt leírva a recept, de ennél nálunk azért nagyobb adagban szokott elkészülni (hááát 16 embernek kell is :) ). Próbáljátok ki, mert nagyon finom! Én imádom!
Ja, és ami nem utolsó szempont ilyenkor, irtó gyorsan elkészül!

Hozzávalók:
  • 1 nagyobb főtt csirkemell (húslevesben főtt is jó, sőt a lehető legjobb)
  • 1 kis pohár kefir vagy joghurt
  • ízlés szerint só
  • kevés currypor
  • 1 nagyobb narancs
  • 1/2 tubus majonéz
  • aprított petrezselyem 
A csirkemellet kicsontozzuk és kockára vágjuk. A narancsot megtisztítjuk, szintén kockára vágjuk, majd hozzákeverjük a csirkehúshoz. A mártáshoz összekeverjük a majonézt a kefirrel (vagy joghurttal), ízlés szerint fűszerezzük a sóval, curryporral, majd ráöntjük a csirkére és legalább 1 órára hűtőbe tesszük. Tálaláskor szórjuk meg a tetejét petrezselyemmel.


3 megjegyzés:

duende írta...

Nagyon kedvemre való! :)

Ildinyó írta...

Ennek örülök Duende! :) Tényleg nagyon finom! Én egyszerűen imádom! :)

Bianka írta...

Igazán ötletes és remek