2010. március 25., csütörtök

Több dolgok vannak a földön és égen, Horatio, mintsem bölcselmetek álmodni képes. (Hamlet)

Tavaly tavasszal már készítettem hasonló fotókat, de akkor ugye sajnos tönkrement a gépem és az összes rajta tárolt fotó egyenlőre úgy néz ki, hogy menthetetlen lett (de azért még mindig bízom benne, hogy valamit még lehet tenni. Sógorkám segííííts). Így jár az, aki nem megfelelő helyen tárolja a képeit. Na mindegy! Komolyabb fotós felszerelés hiányában, ezek a képek készültek tegnap. A pillanat, amikor fényes nappal látható a Hold, és ráadásul ilyen szépen...







12 megjegyzés:

Vajda János írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Vajda János írta...

Miként a nőkben is, mint tudjuk. Hiszen nemcsak a Holdra, hanem minden égi és földi spirituális energiára érzékenyebbek. A legerősebb azonban kétségkívül a Hold. A nő megtestesítője. Már a Mú-béli kultúrában a telő-teli-fogyó Hold hármas szimbólumával jelképezték a Nőt. (Szűz-anya-banya) A honfoglaló magyarok is használták ezt az ábrát.
Ezt a vonzást igyekeztem képbe foglalni, amit Shámi egy bejegyzése illusztrációjaként fel is használt (nagy büszkeségemre.)
http://vamisz.blogspot.com/2010/03/lelek-tancaink.html
Szép ez a bejegyzés a képekkel...
(Bocsánat, néhány javítás miatt töröltem az előző bejegyzést :)

duende írta...

Fantasztikusak! Bár nekem lenne ilyen gépm... :) Tavaly nyáron, mikor vérvörös volt a hold a Balaton fölött, hát ne tudd meg, mit éltem át hogy nem volt mivel lefotóznom... A képeimen csak egy kis pötty lett, pedig valóságban óriási volt!

Ildinyó írta...

János
Köszönöm az infókat (Szűz-anya-banya, ezen jót derültem :) )! Nagyon tetszenek a fotók is! És köszönöm!

Duende
Nagyon szépen köszönöm! Gyönyörű a Hold, amikor ilyen nagy vörös. Sajnos csak ritkán látni így (nem tudom miért)! Bosszantó lehetett, én is jártam már így!

Vajda János írta...

A hármas megnevezést nem én találtam ki :) A képre meg rosszul emlékeztem, azt hittem a holdas verziót tette fel, de nem, úgy látszik, az még nem publikus...
Nekem van vörös Holdam, talán elküldöm, vagy valahogy láthatóvá teszem :)

Ildinyó írta...

De azért még aranyos : ). Az a kép is nagyon-nagyon tetszik, ami a blogon van. De én akkor körülnéztem a honlapján is, és nagyon tetszettek azok a táncos fotók is! Olyan különlegesek! Nagyon örülnék a vörös Holdnak!! : )

Vajda János írta...

:) Igazad van, meg is feledkeztem róla:
http//:fotovj.hu/moonwork.jpg

Vajda János írta...

Bocsánat, elgépeltem a linket:
http://fotovj.hu/moonwork.jpg

Ildinyó írta...

"Asztaaa"... Ez valami eszméletlen!!! :O Meg fantasztikus is! Ilyenkor mindig olyan hatása van a Holdnak, mintha csak belógatták volna az égre, mint valami díszletet. Ez a képen nagyon jól látszik! Nagyon tetszik!

Vajda János írta...

Igazán nincs mit :)

Raindrop írta...

Egyetértek Duendével.
Bárcsak az én gépem tudna így fotózni.
Gyönyörűek, komolyan!

Ildinyó írta...

Raindrop
Most irulok-pirulok! Nagyon szépen köszönöm!:D Tényleg nem egy komoly gép (jó, persze ez relatív tudom). Inkább csak arra próbáltam utalni ezzel, hogy nincs se álványom, meg semmi tartozékom a géphez és sok mindent írtó nehéz így szépen és élesen fotózni! : ) Most is itt bosszankodom, mert pont amiről írkáltunk fent, a vörös Hold; ahhoz hasonló volt ma, ahogy jött fel. És ha csak nincs valakinek sebész keze (hát nekem nincs :) ), akkor szinte lehetetlen állvány nélkül nem pacákat gyártani csak, Hold gyanánt (bár lehet, hogy csak én nem jöttem még rá, hogyan kell). :))