2010. március 2., kedd

Vitaminbomba


Nem fogyózom. Elvileg (pedig nem ártana :o). Ma mégis úgy alakult, hogy ilyen ebédet készítettem magamnak gyorsan. Jó kis vitaminbomba így tavaszra és rém egyszerű. Csak lereszeltem egy közepes sárgarépát és egy almát, meglocsoltam kevés citromlével és pici mézzel, majd hozzákockáztam egy megpucolt narancsot és összekevertem. Kész! A háttérben pedig a hozzá tartozó frissítő ital, ami egy nagy pohár ásványvíz, némi almaecettel összekeverve. Ha a jó öreg gugliba rákeresünk, rengeteg helyen találhatunk róla cikket, hogy mennyire hasznos és milyen jótékony hatásai vannak. Többek között pl. itt is. Én már régóta bevetem időnként, még Anyukámtól hoztam ezt a szokást. Ő ivott mindig ilyet egy kis mézzel, ami nálamz most a salátába került.

7 megjegyzés:

Vajda János írta...

Ez nagyon finom lehet (össze is ütüm), ám hogy jól nem laknék vele, az biztos :) De jó fokhagymás pulykacombcafatokkal, sörtésztából kiemelgetve, ropogós pirosra sütve szűz olivában, már egész jól el tudom képzelni (a tésztába tennék egy kis fehérborsot meg némi-valamennyi parmezánt). Persze, akkor már kérne valami jobbféle chardonnay-t az egyébként egész jól hangzó itóka helyett :)

Ottis írta...

Nagyon jó lett a kép és biztos finom saláta!!!

Ildinyó írta...

Nagylátószög!
Most összefutott a nyál a számban erre a sörtésztás-parmezános pulykafalatokra... na és hozzá még chardonnay is...hmmm!!! Némileg laktatóbb, mint az én kis salátám :). Hát én sem borultam fel tőle, de azért jóllaktam vele. Az én itókám pedig kissé almabor beütésű volt :)). Egyébként is mondják: a szépségért meg kell szenvedni :))

Ottis!
Nagyon szépen köszönöm! Tényleg fincsi volt!

Raindrop írta...

Hú, de jó kép!!!!
Azt a mindenit! :)
Imádom a salátákat, és erről még nem is hallotam...

Raindrop írta...

hallottam...

(elnézést)

Belly írta...

Szia!

Nézz be hozzám légyszíves!

Ildinyó írta...

Raindrop!

Nagyon szépen köszönöm! Csak úgy hirtelen jött az ötlet, amikor ránéztem a répára, meg a narancsra (én sem tudom egyébként hogy van-e ilyen, de csak van) :))

Belly!

Nagyon szépen köszönöm! Nagyon kedves Tőled, hogy gondoltál rám megint (tőled kaptam az elsőt díjamat is :)). Hamarosan lesz bejegyzés is, csak kissé le vagyok maradva a dolgokkal :)