2009. február 20., péntek

Zöldségleves kukoricagombóccal


Megint egy gyors recept, kútfejből. Nem egy nagy dolog, de öröm így főzni, főleg ha a végeredmény is nagyon finom lesz. Én legalábbis nagyon élvezem az ilyen "alkotást".

Hozzávalók:
A leveshez:
  • 1 kicsi fej apróra vágott hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma, összenyomva
  • 4-5 szál közepes sárgarépa (megtisztítva, felkarikázva)
  • 2 közepes szál fehérrépa (megtisztítva, felkarikázva)
  • 2 nagy marék zöldbab (fagyasztott)
  • 2 leveskocka (ízfokozó nélküli), só, ízlés szerint bors
  • 2 evőkanál kukoricaliszt
  • olaj
A gombóchoz:
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál nagyon puha vaj
  • 1 evőkanál kukoricadara
  • 3 evőkanál kukoricaliszt
  • só, bors
A gombóchoz valókat egy villával összekeverem, félreteszem. A hagymát kevés olajon egy kissé megfuttatom, megszórom kevés sóval. Rádobom a répákat, kicsit később a zöldbabot is és a fokhagymát is. Pirítom, párolom egy kicsit, majd megszórom a kukoricaliszttel, felöntöm 1,5 l meleg vízzel. Hozzáadom a leveskockákat és megfőzöm a zöldségeket, közben megkóstolom elég sós-e és ízesítem, ha nem. Amikor a zöldségek már majdnem megfőttek egy kávéskanál segítségével kisebb galuskákat-gombóckákat szaggatok a levesbe, és lefedve 5 percig főzöm, majd pár perc múlva tálalom.





Nincsenek megjegyzések: