Megint egy gyors recept, kútfejből. Nem egy nagy dolog, de öröm így főzni, főleg ha a végeredmény is nagyon finom lesz. Én legalábbis nagyon élvezem az ilyen "alkotást".
Hozzávalók:
A leveshez:
- 1 kicsi fej apróra vágott hagyma
- 2 gerezd fokhagyma, összenyomva
- 4-5 szál közepes sárgarépa (megtisztítva, felkarikázva)
- 2 közepes szál fehérrépa (megtisztítva, felkarikázva)
- 2 nagy marék zöldbab (fagyasztott)
- 2 leveskocka (ízfokozó nélküli), só, ízlés szerint bors
- 2 evőkanál kukoricaliszt
- olaj
A gombóchoz:
- 1 tojás
- 1 evőkanál nagyon puha vaj
- 1 evőkanál kukoricadara
- 3 evőkanál kukoricaliszt
- só, bors
A gombóchoz valókat egy villával összekeverem, félreteszem. A hagymát kevés olajon egy kissé megfuttatom, megszórom kevés sóval. Rádobom a répákat, kicsit később a zöldbabot is és a fokhagymát is. Pirítom, párolom egy kicsit, majd megszórom a kukoricaliszttel, felöntöm 1,5 l meleg vízzel. Hozzáadom a leveskockákat és megfőzöm a zöldségeket, közben megkóstolom elég sós-e és ízesítem, ha nem. Amikor a zöldségek már majdnem megfőttek egy kávéskanál segítségével kisebb galuskákat-gombóckákat szaggatok a levesbe, és lefedve 5 percig főzöm, majd pár perc múlva tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése