Végre itt vagyok a friss receptekkel. Remélem vártátok már. :) Bár most nagyon meleg van, de enni azért csak kell, és ezek a tésztaételek igazán gyorsan elkészíthetőek, ráadásul nem sok munkát igényelnek (bár igaz, kinek mi a sok munka).
Spenótos-gorgonzolás penne pirított dióval
Hozzávalók:
- 500 g penne tészta
- 1 csomag fagyasztott spenót (felengedve)
- 2 dl tejszín
- 2 dl tej
- 1 evőkanál liszt
- 1 kisebb fej hagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
- só, bors
- olívaolaj, kicsi darab vaj
- kb. 200 g gorgonzola sajt
- száraz serpenyőben átpirított, durvára vágott dió
Mialatt a mártás készül, megfőzöm a tésztát. A hagymát nagyon apróra vágom, a fokhagymát összezúzom, majd az olívaolaj és a vaj keverékén kissé átsütöm mindkettőt, vigyázva, hogy ne égjen oda. Megszórom liszttel, világosra pirítom, majd folyamatos kevergetés mellett felengedem a tej és tejszín keverékével. Időnként átkeverve felforralom, sózom, borsozom, majd hozzáadom a spenótpürét is és még egyszer átforralom. Hozzáadom kockára vágott sajt felét - a másik felét majd tálalásnál használom - és beleolvasztom a forró mártásba. A kifőtt tésztára öntöm az egészet és összekeverem. Tálaláskor megszórom még kevés sajtkockával, dióval és őrlök még rá kevés borsot is.
Pestós spagetti sertéshússal, sült cukkinivel és nyers paradicsommal
Hozzávalók:
- 1 nagy csokor petrezselyem
- 4 nagy marék bazsalikomlevél
- kb. 5 gerezd fokhagyma
- 1 hatalmas maréknyi reszelt parmezán sajt
- 1 kis maréknyi pirított dió
- só, bors, olívaolaj
- 500 g spagetti tészta
- 600 g darált sertés hús (nem túl zsíros, ha lehet)
- 2 közepes cukkini
- 1/2 kg paradicsom
- A tálaláshoz: parmezán sajt, friss fűszernövények (bazsalikom, petrezselyem stb.)
A petrezselyemből, bazsalikomlevélből, összezúzott fokhagymából, dióból és a sajtból, sóval, borssal fűszerezve pestót készítünk egy késes aprítóban, közben annyi olívaolajat adagolva hozzá, hogy egy krémes mártást kapjunk.
A tésztát kifőzzük. Közben a kockára vágott cukkinit teflonos serpenyőben megpirítjuk, kiszedjük és félretesszük. A sertéshúst is alaposan átpirítjuk, ha szükséges kevés vizet is önthetünk alá és készre sütjük. A paradicsomot kockára vágjuk, majd egy nagyobb serpenyőben (pl. amiben pirítottuk a húst) összekeverünk mindent a kifőtt tésztával. ha túl száraznak találjuk, egy kevés tésztafőző vizet is tehetünk hozz. Parmezánforgácsokkal és friss zöldfűszerekkel tálaljuk.
Megjegyzés:
Ennél az ételnél arra kell odafigyelni, hogy miután a pesto is olajos és a sertéshúsból is kisülhet valamennyi zsír ne legyen túl zsíros a végeredmény. Így mindenképp jó, ha ez utóbbiból a legsoványabb fajtát választjuk. De lehet ez akár pulyka, vagy csirkehús is.
Megjegyzés:
Ennél az ételnél arra kell odafigyelni, hogy miután a pesto is olajos és a sertéshúsból is kisülhet valamennyi zsír ne legyen túl zsíros a végeredmény. Így mindenképp jó, ha ez utóbbiból a legsoványabb fajtát választjuk. De lehet ez akár pulyka, vagy csirkehús is.
2 megjegyzés:
De szeretem ezeket, én is elnézve a vázlataimat, csupa tésztás napot tartottam!
A tészta mindig jó, mindig finom és mindig egyszerű. :))) Ugye Erika? :)
Megjegyzés küldése