2010. október 19., kedd

Levendulás almazselé


Ezek a zselék, vagyis nevezhetjük őket dzsemnek is akár,még pénteken készültek, hogy az aznap kisütött citromos linzervirágokat (recept holnap) megtöltsem vele. Nagyon kellemes aromájú kis dzsemek lettek. Az állaga miatt nagyon jó így keksztöltésre, de akár a reggeli kalácsunkra kenve is. Nem is szaporítom tovább a szót... Csak még annyit, hogy nagyon egyszerűen elkészül, tényleg nincs sok gond vele, úgyhogy hajrá mindenki! 
A hozzá felhasznált levendulás cukorról - ami házilag is könnyedén elkészíthető 1-2 nappal előbb -, itt írtam bővebben. 


Hozzávalók (kb. 3 kisebb üveghez):
  • 500 ml 100 %-os almalé
  • 3 közepes alma, megtisztítva, felkockázva
  • kb. 250 g levendulás cukor (ezt készíthetjük akár pl. nyírfacukorral is, és akkor diétásabb lesz)
  • 1 tasak 3:1 Dzsemfix
3 kisebb üveget forró vízben alaposan elmostam. Az almákat alaposan elturmixoltam az almalében, majd hozzákevertem a levendulás cukrot, és a Dzsem Fixet is, majd felforraltam az egészet és kb. 1 percig erősen zubogtattam. Még forrón az üvegekbe töltöttem, a tetejét lezártam, majd 10-15 percig fejjel lefelé fordítottam, amikor kihűlt felcimkéztem és mehetett is a kamrapolcra. 
Megszabadíthatjuk a levendulavirágoktól is, én most nem tettem, hogy idővel még aromásabb legyen a dzsem.

Citromos linzervirágokba töltve.




5 megjegyzés:

Csibe írta...

Köszi, köszi, köszi!!! Épp a napokban volt eszemben, hogy kellene készíteni valami almás kenhető dolgot :) Jobbkor nem is hozhattad volna! :)) Juhhhhéj!

Ildinyó írta...

Bianka
Tényleg az! Különleges! :)

Csibe
Nagyon szívesen!!! :D Nagyon örülök, hogy tetszik, és pont jókor jöttem vele! :)

Ritmus írta...

Szia, én is csináltam almazselét mentával,de ha előbb megtalállak, biztosan levendulával ízesítem! Be is linkeltelek hozzám, köszi az ötletet!
Rita

Ildinyó írta...

Szia Rita!
Oké! Én köszönöm! Meg akartam nézni, de nem elérhető sajnos a profilod. :)

Ritmus írta...

http://ritmusakonyhaban.blog.hu/ ezen a címem vagyok most már elérhető!