2010. szeptember 3., péntek

Mézdinnye és bacon: összehaverkodtak


Nahh, mielőtt még itt teljesen beáll az ősz, gyorsan még felteszem ide ezt az ötletet (túlzás lenne recepnek nevezni). Szegény már amúgy is egy jó ideje várakozik a sorára.
Volt itthon a hűtőben, egy ideje már árválkodó mézdinnye (ez az a sárgadinnye fajta, ami "sima bőrű", nagyon sárga, és kissé hosszúkás). És volt itthon egy csomag szeletelt bacon is. Pillantgattam hol az egyikre, hol a másikra... Közben járt az agyam, kattogott... Talán még hallani is lehetett... Áááh, mondom én ezeket összebarátkoztatom, ha törik, ha... Gondoltam, ha pármai sonkába betekerjük a testvérét, akkor ezt miért ne lehetne baconbe, és akkor már miért ne lehetne megsütni is akár. Megtettem. Nem szakadt. :) És hogy milyen lett? Finoooom! Aki nem hiszi, járjon utána...
Én egy tál vegyes zöldsalátával kínálnám (ha lett volna otthon éppen, de nem volt), amit a kisült, kissé megkaramellizálódott lével meg is locsolnék, és egy szelet pirítóst is adnék még mellé.

Szükséges hozzá:
mézdinnye
szeletelt bacon
teflonserpenyő
a tálaláshoz: vegyes zöldsaláta, pirítós

A dinnyét megpucolom, magjától megtisztítom, majd gerezdekre vágom és a szeletelt szalonnába tekerem mindegyiket. A serpenyőt felforrósítom, majd gyorsan átsütöm rajta az becsavarodott, bocs becsavart szeleteket, vigyázva, hogy ne égjen meg, de azért nagy lángon készítsük, hogy a dinnye minél kevesebbet veszítsen a "frissességéből".



4 megjegyzés:

Felhőlány írta...

Remek ötlet! :))

Bianka írta...

Csodás nagyon finom lehet

Kőrösi Mercédesz írta...

Bár nem eszem húst, a család nagyon örülne neki. Kellene vennem egy dinnyét... meg bacont;) Köszi az ötletet Ildinyó!

Ildinyó írta...

Felhőlány
Köszönöm! :D

Bianka
Köszönöm szépen! :D

Merci
:D Nagyon szívesen! Én köszönöm! :)