2010. május 4., kedd

Naplementék átszelve...


Néha elgondolkodom, Svájcban pl. miért nem így lehet látni egy-egy naplementét. Tudomásom szerint ott nagyrészt a föld alatt futnak a vezetékek. Persze nem minden esetben és nem is mindenhol, de az biztos, hogy nem csúfítják úton-útfélen ilyen kábelrengetegek a szép tájat. Na igen, a szomszéd fűje mindig zöldebb... De akkor is, most komolyan.... Hát nem sok ez???


A fenti képek idén készültek Ecseren.

Gondoltam, ha már újabb ételek-italok nem kerültek fel olyan sűrűn mostanában, akkor legalább tegyek közzé valami mást.
Miután kijöttünk a kórházból, az én drága Anyukám ellátott minket mindenféle földi jóval, így az elmúlt pár nap alatt igazán keveset kellett főzöcskéznem. Helyette inkább Kicsi Lovacskámmal foglalatoskodtam. Kaptunk nagyon finom zöldborsólevest (nokedlivel), csirkepörköltet, és a Másik Felem nagy kedvencét, brassói aprópecsenyét is (persze én sem vetem meg :) ), amit szerintem a hét minden napján meg tudna enni.
Csöppségem napról napra jobban van, úgyhogy lassanként újra visszatérek a konyhába én is. : )


5 megjegyzés:

Vajda János írta...

Kedves Ildinyó!
Mindenekelőtt köszönöm(jük), a kislegényről a tájékoztatást. A jó hír mindenkinek jól jön. További épülést neki :)
Erre a bejegyzésre egy cikkel szeretnék reagálni. Remélem, lesz időd elolvasni:
http://www.fotomozaik.hu/images/logo/archiv/2008/125.pdf
A pdf 8. oldalán kezdődik.

Ildinyó írta...

Értem én, értem... :D
Elolvastam a cikket, és nagyon tetszik. Igazából kifejezetten tetszenek nekem is pl. a fenti fotóim (már ha mondhatok ilyet) a kábelrengeteg ellenére (vagy vele együtt) is. Svájc igazából azért jutott eszembe, mert emlékeim szerint ott voltak ilyen szempontból egy kicsit „tisztább” tájak. Civilizáció, áram, mobiltelefon meg egyéb ugye ott is van. :) Nem arról van szó, hogy nem veszek tudomást ezekről a dolgokról, vagy el akarnám rejteni. Hiszen a civilizáció adta lehetőségekkel én is élek, így azért egy kicsit álszent dolog lenne. De néha tényleg sehogy sem tudja az ember belekomponálni a képbe az éppen oda nem illő dolgot/dolgokat. Persze én nem vagyok profi fotós, így valószínűleg ez inkább csak az én tapasztalatlanságom mutatja. Egyébként úgy gondolom, hogy néhány képre kifejezetten az ellentmondásosság miatt (már ha az a cél) abszolút odaillenek az első ránézésre nem odaillő dolgok, hiszen pont ettől válnak érdekessé és izgalmasabbá. Tucat kép helyett, pont így lesz belőlük egyedi alkotás. :)
Mindenesetre a tanácsot mindenképpen megfogadom és megpróbálom más szemmel nézni az éppen „oda nem illő” dolgokat. Tehát megpróbálom – bár nagyobb kihívás, de ettől szép az élet :) -, belekomponálni a képbe. Igazából szerintem már a fenti két képnél is így voltam, valószínűleg ösztönösen. Hiszen jól látszik, hogy meg sem próbáltam semmilyen módon eltüntetni, vagy jelentéktelenné tenni a belógó oszlopokat és a kábeleket. Sőt kifejezetten nagy szerepet kapott, különösen szerintem az első képen. És még csak nem is annyira elrondító módon (vagy csak én látom így!?). Valami hiányozna a képről, ha nem lenne rajta. Akkor jó úton haladok!?

Vajda János írta...

Persze, hogy jó úton haladsz, mert hagyod magadba beleengedni a mások által szerzett tapasztalatokat. És érezni is a két képen a tudatos realizálást (bár a második erős kompozíciós hibától sántít, meg kicsit túl is lőtt). Ezekkel ma együtt kell élnünk, és Svájcban is jó messze kell menni a lakó területektől a letisztultság kereséséhez. Leginkább fel a hegyek közé. Hozzánk a rigók, örvösgalambok, szarkák és vércsék költöznek be, mi meg ki a természetbe. A vackainkkal együtt. A mai tájkép velünk, a dolgainkkal együtt hiteles, és jól érzed, ebből az ellentmondásnak tűnő dologból állhat össze az újszerű kép.
További jó keresgélést!

duende írta...

Örülök hogy a kisfiad jól van! :)

Én is szeretnék már hasonlókat fotózni... remélem hamarosan lesz egy normális gépem is hozzá. :)

Ildinyó írta...

János
Köszönöm! :)))


Duende
Nagyon szépen köszönöm!

Nekem már most nagyon tetszik, ahogyan fotózol. :)))