Hozzávalók:
- 4 db szikkadtabb zsemle
- kb. 4 dl tej (leginkább a zsemle szikkadtságától függ)
- 500 g túró (ha sovány, akkor egy pici olvasztott vajat tehetünk bele, hogy ne legyen "száraz" az eredmény)
- 3 tojás
- 1-1 evőkanál cukrozott citrom-, és narancshéj
- kb. 1 evőkanál vaj
- kb. 3 evőkanál vaníliáscukor
- ízlés szerint porcukor (nálam pár evőkanál szőlő-, és gyümölcscukor)
- csipet só
- pár evőkanál meggy-cseresznye lekvár (vagy bármilyen más kicsit savanykásabb jellegű lekvár, dzsem - igazából szerintem ez csak az állagtól függ, ki hogy hívja)
2 megjegyzés:
Szia Drága Ildi!
Huhh, hogy mi mennyire szeretjük a túrós zsemlét, és ráadásul már nagyon régen készítettem... Megint adtál egy ötletet arra, hogy mi kerüljön a heti menübe... Nagyon jól néz ki ez a cseresznye-meggy lekvár, amit Anyukád készített... Még az emlékeimben él a sok-sok finomság, ami Anyukád kezei közül kerül ki! :) Nem csoda, hogy a lánya is ilyen igazi ínyenc gasztromániákus lett! :) Én is valami ilyesmi lennék... Azt hiszem... :)
Remélem pénteken megkaptad az e-mailt, de ha nem, akkor szólj, és próbálkozom még... Ha mégsem kaptad meg, akkor esetleg egy másik e-mail címre elküldöm majd Neked...
Millió puszi Nektek, és kérlek írj egy következő blogot, mert már nagyon hiányzik az írományod! :)
Pussz
Szia-mia!
De aranyos vagy mindig, hogy ilyen szépeket írsz! Nagyon-nagyon jól esik ez a sok szép dícséret!!! És nagyon köszönöm a e-mailt, megkaptam! Lesz mit böngésznem, ahogy lesz egy perc nyugtom... Ez a Hétördög Drágaság nem nagyon hagy nekem szabadidőt..., valami extratartósduracellelemet tettek bele...(belőlem meg kivették...hi-hi)
Millió puszi
Megjegyzés küldése