2014. március 17., hétfő

Csicseriborsó-saláta gazdagon


Hát (tudom, háttal nem kezdünk mondatot :P ) akkor csapjunk is bele a lecsóba, akarom mondani  a salátakészítésbe. Ha már tavasz van, vagy mi. :) Kisebb kihagyás után megújult energiával itt volnék és igyekszem hozni Nektek a finomabbnál finomabb tavaszi ételek receptjét. Elsőként ezt a gazdag csicseriborsó-salátát, mely a március Kifőztük magazinban jelent meg. Pár perc alatt elkészül és vacsorára pont jó is lesz.

Hozzávalók:

  • 40 dkg főtt csicseriborsó (konzerv)
  • 20 dkg feta sajt
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1 avokádó
  • 20 dkg vékonyra szeletelt füstölt húsos szalonna 
Az öntethez:

  • 1 citrom leve
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • frissen őrölt bors

A csicseriborsót szűrőben lecsepegtetjük és átmossuk. A fetát felkockázzuk. Az avokádót kettévágjuk, magját eltávolítjuk, meghámozzuk, a húsát és a paprikát kockára vágjuk. A szalonnát felcsíkozzuk, és serpenyőben ropogósra sütjük. A hozzávalókat óvatosan összeforgatjuk, majd meglocsoljuk a citromból, borsból és olívaolajból kevert öntettel.

Tipp:
A salátát tovább gazdagíthatjuk vékonyan felszeletelt lila hagymával és/vagy füstölt sonkával, kolbászdarabokkal. 




Nincsenek megjegyzések: