Hát (tudom, háttal nem kezdünk mondatot :P ) akkor csapjunk is bele a lecsóba, akarom mondani a salátakészítésbe. Ha már tavasz van, vagy mi. :) Kisebb kihagyás után megújult energiával itt volnék és igyekszem hozni Nektek a finomabbnál finomabb tavaszi ételek receptjét. Elsőként ezt a gazdag csicseriborsó-salátát, mely a március Kifőztük magazinban jelent meg. Pár perc alatt elkészül és vacsorára pont jó is lesz.
Hozzávalók:
- 40 dkg főtt csicseriborsó (konzerv)
- 20 dkg feta sajt
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 avokádó
- 20 dkg vékonyra szeletelt füstölt húsos szalonna
- 1 citrom leve
- 3 evőkanál olívaolaj
- frissen őrölt bors
A csicseriborsót szűrőben lecsepegtetjük és átmossuk. A fetát felkockázzuk. Az avokádót kettévágjuk, magját eltávolítjuk, meghámozzuk, a húsát és a paprikát kockára vágjuk. A szalonnát felcsíkozzuk, és serpenyőben ropogósra sütjük. A hozzávalókat óvatosan összeforgatjuk, majd meglocsoljuk a citromból, borsból és olívaolajból kevert öntettel.
Tipp:
A salátát tovább gazdagíthatjuk vékonyan felszeletelt lila hagymával és/vagy füstölt sonkával, kolbászdarabokkal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése