2013. június 21., péntek

Diós-cukkinis csirkesaláta maradék sültből

 

Egy gyors saláta a meleg napokra, amikor főzni sincs kedvünk és valami könnyedebb, ám mégis tápláló ételre vagyunk. Persze nyilván, maradék sült csirkével sokkal egyszerűbb a dolgunk, de azért ha nincs maradék éppen a háznál, hamar elkészíthetjük. Csak vágjuk apró kockára a csirkemell filét, majd süssük ki libazsíron egy serpenyőben, miközben fűszerezzük sóval és borssal. A cukkinit én szándékosan hagytam nyersen, mert így véleményem szerint sokkal jobb az egész. Frissebb. Én egyébként is szeretem nyersen enni. Egy nagy pohár citromos, mentaleveles limonádéval (természetesen cukor nélkül ;) ) remek ebéd vagy vacsora ilyen időben. 

Hozzávalók 1 személyre:
  • 1/2 sült csirkemell filé (bőre rajta lehet persze és használhatunk sült csirkecombot is)
  • 1 nem túl nagy, zsenge héjú cukkini
  • 1-2 evőkanál olívaolaj
  • 1/2 marék pirított dió
  • 1/2 kezeletlen citrom héja
  • Himalája só
  • frissen őrölt bors
A cukkini végeit levágom, felkockázom, majd egy tálba teszem, sózom, borsozom és meglocsolom az olívaolajjal. A csirkemellet felkockázom, hozzákeverem a cukkinihez, majd megszórom a dióval, végül ráreszelem a citromhéjat is. Jót tesz neki, ha hűtőbe téve érleljük kicsit, de azonnal is fogyasztható.

Tipp:
Hogy még táplálóbb és laktatóbb legyen, adhatunk hozzá kevés kockára vágott avokádót is.





Nincsenek megjegyzések: