2011. február 28., hétfő

Avokádós salátakrémleves fetával és paprikával


Jó tudom, ne legyek nagyképű és ne nevezzek egy egyszerű turmixot levesnek. Na de ha én annak ettem!? Simán belefér szerintem! Leves és kész. Nem turmix, mert az olyan hülyén hangzana. A múltkor ettem hasonlót vacsorára - bár akkor csak simán salátalevél került bele, meg kefir - , és erre írja nekem Nita barátném, hogy én miket meg tudok enni... Pedig nekem semmi furi nincs benne. Jó, nyilván ez nem a gasztronómia csúcsa és még főzni sem kell hozzá. Na de ha finom, laktat és épp éhes az ember, és gyorsan kellene valamit összedobnia magának, szerintem ez nagyon is remek. És még szép színes is.

Hozzávalók (1 személyre):
  • 1/2 avokádó
  • kevés friss citromlé
  • pár salátalevél (nálam kb. 5 nagy)
  • 1 kis dobozos joghurt
  • pici olívaolaj
  • só, frissen őrölt bors
  • ízlés szerint tehetünk hozzá kevés friss zöldfűszert is (leginkább petrezselyem, bazsalikom, oregánó)
  • 1 aprócska gerezd fokhagyma (vagy kevés újhagyma)
  • A tálaláshoz: kaliforniai paprika, kevés fetasajt, pirított kenyérrudacskák, nálam most rozskenyér (legjobb, ha a turmixot újhagymával készítjük, a kenyérrudakat pedig egy kevés fokhagymás olívaolajon pirítjuk át)
Az avokádót, a salátaleveleket, a citromlevet, a fűszereket, a joghurtot és az összenyomott fokhagymát, vagy apróra vágott újhagymát jó krémesre turmixoljuk, ha kell még adunk hozzá kevés tejet, vizet vagy joghurtot. Az nagyon pici olívaolajat a turmixba is tehetjük, de a végén is meglocsolhatjuk vele. Apróra vágott paprikával, fetával és a kenyérrel tálaljuk.




5 megjegyzés:

Raindrop írta...

Csúcs ez a bögrés megoldás!
Csúcs ez a bögre!:)
A leves ízvilágáról elképzelésem sincs, de minden hozzávalóját szeretem.

Bianka írta...

Nagyon guszta és a képek annyira bájosak

Zizi írta...

Szuper az utolsó fotó! :) Avokádót meg imádom, minden mennyiségben, minden formában jöhet! :) Folyamatosan betankolunk belőle, hogy szépen érjenek meg otthon és mindig legyen érett avokádó.

Csibe írta...

Szívesen vinnék belőle egy bögrével!

Ildinyó írta...

Raindrop
Köszönöm! :) A leves? Hááát az avokádótól nagyon krémes, a joghurttól és a citromlétől friss, a salátától kicsit zöld, a fokhagymától és a borstól pedig finomam fűszeres... :) A feta meg a paprika meg tök jól feldobja... :))

Bianka
Köszönöm szépen! :)

Zizi
Köszönöm szépen! Igen, én is nagyon szeretem az avokádót! :)

Csibe
Csak tessék, csak tessék! :)