2010. november 12., péntek

Zöld(ség)étel

Egy jó kis zöld étel így a sütiáradat előtt, mert egy pár már van, ami várakozik egy jó ideje, úgyhogy lassan elárasztom vele a blogot. Még valamikor múlt héten készítettem ezt a gyors kaját magamnak, mert zöldet kívántam. Hát ez igazán az lett! Jó zöld és finom! Lehet hozzá tenni egy kis bacont, vagy csirkemellkockákat is, hogy még tovább gazdagítsuk. Bár nekem - a tetején megszórva pirított, fűszeres zsemlemorzsával (maradék volt) és meglocsolva egy kis tejföllel - már így is eléggé laktató volt. Szóval tényleg nagyon gyors, és ízlés szerint variálható. Pontos recept nincs, csak egy ötlet.

Hozzávalók (kb. 2 személyes adaghoz):
  • 1 kisebb fej hagyma, fekarikázva, vagy kockázva
  • 1-2 gezezd fokhagyma, összenyomva
  • kb. 1 közepes cukkini, kockára vágva
  • kb. 2 marék zöldborsó (fagyasztott)
  • pár levél kelkáposzta, felvagdosva (durvább ereket távolítsuk el inkább)
  • olívaolaj, só, bors
  • kakukkfű, oregánó (szárított), vagy ízlés szerint más zöldfűszer
  • Tovább gazdagítható még: csirkemellkockákkal, húsos, baconnel
 A hagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát és utána szép sorjában a többit is, nagy lángon alaposan átpirítjuk, közben ízesítjük sóval, frissen őrölt borssal, kakukkfűvel, picike oregánóval. Pici vizet öntünk alá (csak pár "csepp"), hogy gőz keletkezzen és párolódni tudjon, majd lefedjük és készre sütjük az egészet. Igazából a borsónak és kelkáposztalevélnek kell kicsit több idő, a cukkini hamar megvan. És természetesen ha húsféle is került bele azzal kezdünk és a zöldségeket csak akkor tesszük hozzá, amikor már majdnem megsült a hús.
A fotókért bocs, éhes voltam már... :)



4 megjegyzés:

Bianka írta...

Gyönyörű

Padparadsa írta...

Gyakran eszünk mi is ilyen gyorsan összedobható zöldségek kajákat. Nagyon szeretem! És nagyon tetszik a fa tálad! Lájkolom! ;))

Kőrösi Mercédesz írta...

Csatlakozom. Ez nálunk is gyakori gyors étel, és nagyon szeretjük!
És mi az, h bocs a fotókért??? Nagyon jók azok, nem bántsd őket:)

Ildinyó írta...

Bianka
:) Köszönöm!

Padparadsa
:D Köszönöm!

M
Oké :) Köszönöm szépen!