2010. november 25., csütörtök

Nem mindennapi menü, a mindennapokra II.rész: Kukoricás lepény ropogós szalonnával és chilivel


És a második a csicsókaleves után, amit adott esetben előételként is tálalhatunk akár, vagy reggeliként is. Nagyon finom! De vigyázzunk vele, mert igencsak eteti magát. Az lepény ötletét valamikor múltkor láttam egy újságban, de persze amikor el akartam készíteni, sehol sem találtam (azóta sem). Gondoltam nem olyan nagy ördöngösség ez, csak el tudok már készíteni egy ilyet. Hát ilyen lett! És tényleg nagyon-nagyon finom! A kis lurkók is nagyon szeretik az ilyen kis lepénykéket. Természetesen náluk hagyjuk el csilit, sőt szerintem a bacont is, és a tejfölt inkább egy tálkában kínáljuk mellé, mert a legtöbb gyerkőc szerintem nagyon szeret pacsmagolni az ilyen ételekkel. Legalábbis az én Csöppségem igen. Az is igaz, hogy egy jó adagnyi törlőkendőt kell odakészíteni mellé, mert ő nem viseli el, ha mancsos a keze vagy a szája. Ilyenkor fél percenként megtörölgeti magának. :)


Hozzávalók (kb. 20-25 kis lepénykéhez):
  • 1 doboz konzerv csemege kukorica (levével együtt)
  • 2 tojás
  • tej
  • kukoricaliszt
  • sima liszt
  • 1 mokkáskanál sütőpor a liszthez keverve
  • só, bors
  • petrezselyemzöld
  • ízlés szerint tehetünk még bele 1 gerezd összezúzott fokhagymát is (nálam most kimaradt)
  • A tálaláshoz:
  • ropogósra sütött bacon szeletek (ennek a zsírjában süssük ki majd a lepénykéket)
  • tejföl
  • csili pehely
A baconszalonna szeleteket egy serpenyőben ropogósra sütjük, egy ici pici olajat is adhatunk hozzá az elején, hogy ne égjen le és, hogy megkönnyítsük a sülést. Közben a kukoricát egy tálba öntjük, villával hozzákeverjük a tojásokat, majd hozzáadunk annyi sütőporral elkevert kukorica és sima lisztet, valamint némi tejet, hogy sűrű massza vonja be a szemeket. Ízesítjük sóval, borssal, petrezselyemmel (és fokhagymával is akár), majd a szalonna kisült zsírjában evőkanálnyi adagokat pakolva a serpenyőbe kisütjük őket.



5 megjegyzés:

Dia írta...

Küldenél egyet? :-) Most!

Vajda János írta...

Végre egy nekem való zaba :D Csak mi az a chilipehely??? Még sosem láttam, hallottam erről a formájáról... :(

Bianka írta...

ÁÁÁÁÁ isteni, isteni....

Notburga írta...

Ez tényleg finom lehetett...

Ildinyó írta...

Dia
Hát persze! :D Nyisd az ablakot! :D

János
Jaj de jó! Ennek örülök! :D Ezek szerint akkor mostanában nem nagyon voltam a receptekkel, a férfiak gyomrának kedvező!? :S
A chilipehely sima egyszerű, szárított chilipaprika, összemorzsolva, csak ilyen néven árulják. :)

Bianka
Örülök, hogy tetszik! :)

Notburga
Tényleg jó kis kaja! :)