2010. augusztus 2., hétfő

Tonhalas tésztasaláta


Eltűntem, mint szürke szamár... De a köd kitisztult, és én itt vagyok. Megpróbálok visszarázódni a hétköznapokba, szépen lassan. A mai nap egyenlőre a temérdek mosnivaló eltüntetésével telik. Bár a visszarázódás és a mosás is elég nehezen megy, mert 1 hét balatoni nyaralás után, úgy érzem, hogy fáradtab vagyok, mint eddig... Na igen, egy "extratartósduracellelemmel" ellátott, épp dackorszakát élő, kissé taknyos és fáradt Csöppséggel ez nem egyszerű mutatvány...
A fenti ill. lenti ételt még a nagy melegekben készítettem, mielőtt elmentünk nyaralni. Ez is félbemaradt, mint megannyi másik recept megírása.
Nagyon egyszerű, nagyon gyors, és nagyon finom. Tehetünk ízlésünk szerint még hozzá egyéb alkatrészeket is, mint pl. főtt tojás, olajbogyó (zöld, vagy fekete színben, ahogy tetszik), citromlé a végén, vagy a hal íz erősítése végett szardellakonzerv is akár. 


Hozzávalók:
  • 500 g tészta, kifőzve (fussilli, penne, farfalle)
  • 1(-2) doboz (olajos) tonhalkonzerv (a kettőt is elbírja szerintem)
  • 1 doboz konzerv kukorica, lecsepegtetve
  • 4 nagy paradicsom, felkockázva
  • 1 nagy fej lilahagyma, félkarikára vágva, majd újra félbe
  • friss és szárított bazsallikomlevél (összeaprítva)
  • tengeri só, frissen őrölt bors, kevés olívaolaj
  • opcionálisan lehet még, pl.: főtt tojás, olajbogyó, frissen facsart citromlé, szardella, szardínia (konzerv)
A tésztát kifőzöm a csomagoláson lévő használati utasítás szerint (nah igen, az enyém a nagy pakolászás közben kissé túlfőtt, amint az látszik is a fotón). A lilahagymát besózom, kissé állni hagyom, majd a kifőzött tésztával mindent összekeverek. Ízlés szerint sózom, borsozom, ill. hozzáadom a szárított és friss bazsalikomot is. Ha olajos volt a tonhalkonzerv, ezt figyelembe veszem az olívaolaj hozzáadásánál. Tálalhatom langyosan is, de ha hagyom kissé összeérni az ízeket és kissé lehűtöm még finomabb.


És néhány emlék a nyaralásról.

Szeretünk Balaton

Tihanyi apátság, a Belső tó felől

Belső tó, Tihany

Tihanyi szabadstrand



4 megjegyzés:

Dia írta...

Imádom!!! Tésztaételként szoktam készíteni, de salátának is isteni!

Bianka írta...

Gyakori vendég nálunk is ez a sali, igazán finom. Nagyon jó lehetett a nyaralás. Az utolsó kép csodálatos

Adri írta...

Üdv újra itthon! :) Szerintem is baromi nehéz a visszarázodás. :(
Én is hidegen szeretem a legjobban ezt a finomságot!
Szépek a képek!!

Ildinyó írta...

Dia
Igen, tényleg! :)

Bianka
Jó volt, csak az időnk nem volt túl jó, na meg lehetett volna icipicit hosszab... :)
Köszönöm szépen! :)

Adri
Szerintem is hidegen a legjobb! :)
Sajnos tényleg baromira az! :(
Nagyon szépen köszönöm! Aranyos vagy! :))