2010. augusztus 11., szerda

Citromos-vaníliás sárgadinnyefagylalt

 
Amíg még meleg van... egy kis üdítő-hűsítő finomság; sárgadinnyéből. Ami nekem ismét csak zöld volt. Annyira egyszerű, hogy el sem fogjuk hinni, milyen hamar megvagyunk vele. És ha még fagyigépünk is van, akkor aztán tényleg igen hamar élvezhetjük az ízét is... 
Citromos-vaníliás sárgadinnyefagylalt
Hozzávalók:
  • kb. 65 dkg sárgadinnye hús
  • 2 citrom leve
  • 15 dkg cukor (vagy ízlés szerint a dinnye édességétől függően)
  • 2 evőkanál igazi vaníliás cukor
  • kb. 7-8 evőkanál sűrű és zsíros tejföl
A kétféle cukorból és kb. 100-150 ml vízből, főzzünk egy cukorszirupot, majd hűtsük le egy kissé és turmixoljuk össze a sárgadinnye hússal, a citromlével és a tejföllel. Önstük egy kb. 1 literes edénybe, majd fagyasszuk le. Amint elkezd fagyni, párszor keverjük át egy botmixerrel, hogy ne képződjenek benne nagyobb jégkristályok.
 

5 megjegyzés:

Bianka írta...

Igazi tengeri hangulat:) nagyon kedves képek

Chef Viki írta...

Teljesen kész vagyok a mesés képeidtől...

És akkor a receptről egy szót sem mondtam :-)

Ami írta...

Micsoda képek... még én is megenném a citromos fagyidat, pedig nem szeretem, de annyira guszta! :)

Pixie Pie írta...

Ez nagyon klassz, frissítő fagyi lehet, imádom az ilyeneket. És csatlakozom az előttem szólókhoz, szuperek a fotók.

Ildinyó írta...

Nagyon-nagyon-nagyon köszönöm szépen Lányok!!! Nagyon kedvesek vagytok!!! :) Úgy örülök, hogy tetszik! :D