2010. augusztus 6., péntek

Hangulatfotók



Mielőtt recepttel jönnék... egy pár kép...csak úgy... figyelemelterelésnek... :) csak úgy fotózgattam még régebben... mert úúúúúgy unatkoztam... ;) A nagy álmom... egyszer majd talán ez is összejön... :)
Imádom a levendulát... A fotón láthatóak egyik Nővérem kertjéből származnak.
Ételben én ugyan még nem próbáltam, de majd az is eljön egyszer. Viszont nagyszerű nyugtató hatással bír ez a csodás növény. Anyukám készített nekünk mostanában sok-sok kis vászonzacskót - amit kézzel varrt meg nekünk a drága, maradék anyagokból, és ebbe tett bele sok-sok összemorzsolt-darabolt levendulát (a szárát is, merthogy az is illatos), majd bekötözte szalaggal és a párnánk alá dugta. Ill. mi dugtuk oda, merthogy ő csak odaadta nekünk ezzel az "utasítással". Ha már nem illatozik olyan erőteljesen a kis zacskó, egyszerűen kicserélhetjük a tartalmát.
A másik lehetőség, hogy elalvás előtt, kevés illóolajat csepegtetünk (vagy vízzel keverve permetezünk, persze nem eláztatva a helyet ahol alszunk majd) a párnánkra, ami remek nyugtató hatással lesz ránk az éjszaka folyamán. Jó trükk, ha netán zaklatott éjszakáink volnának.
És íme néhány hasznos információ a levenduláról: itt és itt.

5 megjegyzés:

Renata Kalman írta...

hát ez csodálatos! a levendula az egyik kedvenc növényem!

Bodzás Vendégház írta...

Nekem is van egy kis bokrom, de épp csak egy miniatűr. Még arra sem elég, hogy egy adag kecsketejes szappant csináljak belőle.

Ildinyó írta...

Renata
Nagyon szépen köszönöm! Én is nagyon szeretem! :)

Zsuzsa
De kár, pedig milyen jó kis szappan lenne az. Bezzeg, ha Provanszban volnánk...:)

Felhőlány írta...

Elvarázsol ez az illat és ez a szín! :)
A tihanyi őslevendulásban jártál már? Hazai Provance... :))

Ildinyó írta...

Felhőlány
Igen, engem is! :) Jaaaaj neeem... :( és most is kimaradt, pedig a nyaralás alatt voltunk a tihanyi a Belső-tónál. Csak épp úgy indultunk neki, hogy szakadt az eső és örültünk neki, hogy legalább délutánra egy kicsit elállt és tudtunk egy kicsit sétálni a tónál... :(